IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 признака, че сте стара семейна двойка

19 декември 2014 11 40

И че животът с половинката ви е влязъл в коловоз

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Всяка връзка рано или късно влиза в коловоз и започва да става монотонна, особено ако партньорите не се стараят да разнообразяват живота си заедно.

Във всяка семейна двойка има периоди, в които съпрузите се чувстват отегчени един от друг, но това е нормално, стига тези периоди да се редуват с други – по-вълнуващи. Важното е да разберете къде е проблемът, дали той се крие в собствения ви живот, или в мързела на половинката ви.

За да имате по-страстна връзка, трябва да отприщите собствените си страсти. Трябва да се сетите какво ви е вълнувало преди и да разпалите отново пламъка във вашия брак.

А ето и 8 признака, че е време да помислите за това:

1. Смятате, че сънят е по-секси от самия секс.

Сънят е нещо вълшебно, но отлагането на секса с партньора е един лош навик. Правенето на любов трябва да е един от основните приоритети в брака. По време на секс се освобождава хормонът окситоцин, който насърчава чувството на близост.

2. Излизате на среща с любимия си... най-вече до местния хипермаркет.

Пазаруването на хранителни и битови продукти със съпруга е нещо приятно по принцип, но не е особено романтично. Добре е да прекарвате повече време заедно, но на някакви по-забавни места от местния супермаркет. По-добре идете на заведение, театър или кино.

3. Докато вечеряте с половинката си, говорите по телефона с майка си.

Може да чувствате, че няма какво да си кажете с вашия съпруг, но вероятно знаете и всичко за живота на майка си. По-добре инвестирайте повече време в разговори с половинката си, ако искате да се чувствате по-близки.

4. Третирате съпруга си като ваш личен барман/сервитьор.

Със сигурност знаете как да си направите кафе, как да си приготвите закуска или как да си вдигнете чиниите/чашите от масата. Някои хора решават, че партньорът им е отговорен за всичко, което се случва отвъд прага на кухнята и чакат наготово да им се принесе и отнесе. Това в даден момент става доста досадно за другия.

5. Всяка петък вечер поръчвате пица за вкъщи.

Някои навици са удобни и практични, но промените действат освежаващо. Пропуснете някой семеен навик, в името на това да направите нещо ново с половинката си. Например, идете на боулинг, опитайте индийска кухня и т. н. Това със сигурност е излизане от коловоза, което ще подейства добре на връзката ви.

6. Не затваряте вратата на тоалетната, когато я използвате.

Всички хора, дори тези които имат наистина дълга връзка, трябва да се опитат да запазят някои неща в тайна от партньора си. Ходенето по малка нужда на отворена врата не е препоръчително. Същото важи за скубането на веждите, стискането на пъпките, слагането на маски за лице/коса и т. н.

7. Когато сте на вечеря с приятели, не си продумвате и дума със своя съпруг.

Страхотно е, че сте излезли на среща с приятелска двойка (или че сте на гости) и е нормално да комуникирате цяла вечер предимно с другите хора. Все пак не е редно да седите рамо до рамо без да си обелите и дума. Това показва, че комуникацията помежду ви се е изчерпала напълно.

8. Отдавна сте спрели да носите секси бельо.

Не забравяйте, че семейният ви дом не е старчески дом. Опитайте се да не носите размъкнати пижами, бабешки кюлоти, скъсани чорапи и т. н. пред половинката си. Няма нужда да се опитвате да бъдете секси през цялото време, но все пак като носите по-секси бельо, и вие ще се чувствате по-привлекателни и това ще даде тласък на сексуалния ви живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари