IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екстремно спускане по бързеи върху дъска

21 декември 2014 08 20

Очертава се това да се превърне в новото хоби на швейцарците

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

Хидроспийдинг или ривърбординг е вид екстремен спорт, в който участниците лежат на твърди дъски и се спускат по бързеите на реките. Обикновено този спорт се практикува по реки и потоци, но някои ентусиасти вече излязоха по ледените води на реките в Швейцарските Алпи. В случая виждате хидроспийдинг по глетчерът Алеч (регион на източните Бернски Алпи).

"Има две основни опасности по време на спускането – едната е как точно ще си сложите главата на дъската, а втората е, че ледниковите езера, които захранват бързеите, често се препълват по обяд заради горещините и предизвикват буря от отломки, които летят надолу по каналите“, разказва ентусиастът Клод Ален Галанд, който е специалист по различни планински спортове, включително и по този.

Въпреки очевидните рискове, които новото екстремно хоби крие, очертава се ривърбордингът да се превърне в доста актуален спорт идното лято.

Смелчаците, които ще се решат да опитат този спорт, рискуват не само да бъдат увлечени от силните течения, но и да бъдат затрупани от срутване на ледове и да се удавят.

Невероятните снимки от това необикновено приключение, дело на фотографа Давид Карлие, можете да разгледате в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели Сподели във Facebook Сподели във Telegram Коментари
екстремните спортове планински фотограф бързеи

КоментариКоментари