IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще научите за живота, след като заживеете сами

10 януари 2015 10 01

5 истини, които ще разберете, след като се изнесете от дома на родителите си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Много млади хора мечтаят да се изнесат от дома на родителите си и да започнат да живеят самостоятелно. Те обаче не си дават сметка, че им предстои да се сблъскат с множество предизвикателства, които са част от тъй желаната независимост.

Те вече ще трябва да зареждат сами хладилника си, да си плащат сметките, да подреждат и чистят и т. н..

Вярно е, че вече няма да се отчитат пред никого, но покрай самостоятелния живот, тези хора ще се сблъскат с доста страхове като самота и финансов провал.

Честно казано, заживяването в собствен дом, без родители, е една от първите крачки към живота на възрастните за всеки млад човек.

Вижте пред какво ще бъдете изправени, ако скоро ви предстои същото:

1. Животът ще ви се стори много по-скъп, отколкото сте си мислели.

Всеки млад човек, който заживее на собствени разноски започва да разбира, че животът на възрастните е скъпо удоволствие. Списъкът с разходи е неизчерпаем, а доходите не са...

Преместването далеч от дома на родителите е невероятно преживяване, но трябва да разполагате с бюджет, в който да можете да се вмествате. Колкото повече пари имате, толкова по-добре ще ви бъде в самостоятелния дом.

2. Свободата е доста по-страшна, отколкото сте очаквали.

Дори да сте супер независим човек по природа, пак може да се почувствате зле, след като заживеете сами и вече ви се налага да се грижите за всичките битовизми около себе си.

Свободата е хубаво нещо, но е и голяма отговорност. Понякога човек има нужда някой друг да се погрижи за него, да го улесни, да му помогне...

3. Вече няма да се срамувате да молите за помощ.

След като се преместите да живеете сами, вече ще трябва да започнете да се грижите за вашето здраве, за дома и бюджета си, и същевременно да работите и/или учите и да намирате време за личен живот. Ще разберете, че намирането на баланс не е лесна работа. След няколко препятствия по пътя си, ще започвате да си признавате, че няма нищо лошо в това да поискате помощ и насоки от близките си. Молбата за помощ не е признак на слабост, а знак за зрялост.

4. Научавате се да бъдете по-смели и да поемате рискове.

След като започнете самостоятелния си живот, ще разберете, че сте един смел човек, който умее да поема рискове. В началото като заживеете сами, ще сте нервни и ще се съмнявате в способностите си, но с течение на времето, ще започнете да се държите все по-смело, преследвайки целите си.

5. Осъзнавате, че предизвикателствата са част от живота.

Вие несъмнено ще се изправите пред много предизвикателства, след като заживеете далеч от родителите си и ще има случаи, в които ще се съмнявате в себе си и в решенията си. Ще има моменти, когато ще се чувствате самотни и несигурни, ще смятате, че сте се провалили и т. н.

След време обаче, ще осъзнаете, че предизвикателствата ви плашат все по-рядко, защото вече сте станали един отговорен, възрастен човек, който вярва в своите способности.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари