IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, от които спокойно можете да се откажете

26 януари 2015 14 11

Даже е препоръчително да го направите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Повечето родители учат децата си никога да не се отказват, а да докарват нещата в живота си докрай. Ясно е, че човек не трябва да бяга от проблемите си, а да се справя с предизвикателствата по пътя си. Има някои трудности в живота, с които не е нужно да се примирявате.

Това са неща, които ви унищожават като личности и ви дърпат към дъното бавно, но сигурно. Ето и кои са нещата, от които можете да се откажете и то с абсолютно чиста съвест:

1. От нездравословната си връзка.

Ако имате връзка с човек, която вади от вас най-лошите ви качества, значи това са токсични отношения, които е по-добре да прекратите. Не бъркайте страстния секс с емоционалната близост – това са две съвсем различни неща.

2. От работата, която мразите.

По-добре напуснете работата си, ако всеки ден в офиса е мъчение за вас. По-добре известно време да сте безработни, отколкото да работите в апатия.

3. От кофти приятел.

Приятелството няма срок на годност, но това че сте били приятели с даден човек в продължение на 10 години не значи, че трябва да поддържате това приятелство, ако то не ви радва и удовлетворява повече.

4. От лошия си съквартирант.

Ако не се разбирате с вашия съквартирант и редовно се карате – просто спрете да живеете заедно! Излишно е да се натоварвате с негативни емоции без основателна причина. Не си губете времето с хора, които не уважават личното ви пространство.

5. От града, който мразите.

Много хора вярват, че могат да се чувстват най-щастливи на мястото, където са родени, но това не е така. Ние живеем в огромен свят и ако град, в който се намирате не ви прави щастливи, преместете се на друго място. Започнете начисто.

6. От бъдещето, което не желаете.

Не си позволявайте да забравяте за мечтите си, само защото някой друг има свой план за живота ви. Живейте според собствените си правила и норми и не се примирявайте с чуждото мнение, което не ви допада.

7. От неуспехите си.

Забравете за провалите си. Вашите неуспехи са част от миналото ви и няма смисъл да си ги припомняте ежедневно. Поучете се от тях и продължавайте напред.

8. От всички тези сравнения.

Не се интересувайте толкова много от живота на другите, защото има шанс да се изкушите и да започнете да се сравнявате с тях. По-добре насочете енергията си в нещо друго, по-градивно, като например да преследвате целите си. Може би, когато ги постигнете, другите хора ще започнат да се сравняват с вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Браво ( преди 9 години )