IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не е разумно да се жените в 20-те си години

28 януари 2015 15 02

6 причини защо не трябва да се чувствате принудени да го правите

Снимка: weddinginspirasi.com

Снимка: weddinginspirasi.com

Вярно е, че според тенденциите, все по-рядко модерните хора се решават да сключат брак в 20-те си години. Повечето от тях оставят тази важна житейска стъпка за 30-те години, когато вече са по-зрели и имат кариера или са финансово стабилни.

И все пак има някои по-емоционални двойки, които завладени от силната си любов, решават че биха могли да създадат и семейство

Те трябва да знаят, че бракът, особено в началото на 20-те, рядко е успешен. Ето и какви са причините да не прибързвате с тази крачка:

1. Вие не знаете каква дреха да облечете и със сигурност не знаете с кого искате да прекарате остатъка от живота си.

Когато човек не е сигурен дори за най-простите неща в живота си, например какво да си облече сутрин, едва ли той е готов да се установи с друг човек до края на живота си. Очевидно той все още има проблем с вземането на решения и затова няма смисъл да се жени, само защото приятелите му го правят. Всеки човек се развива със свое собствено темпо, а същото важи и за взаимоотношенията.

2. Животът не е строг график, който трябва да бъде следван.

Не е казано, че щом сте завършили университета и сте започнали добра работа, значи е време и да се ожените. Не се придържайте към някакви създадени от обществото модели и графици, само и само да не изостанете.

3. Не сте натрупали достатъчно опит с противоположния пол.

Това не означава непременно, че трябва да си сменяте гаджетата често, но просто е добре да сте общували с повече хора, преди да се посветите на един определен човек. Ами ако прибързате с брака (защото родителите ви искат внуче, например), а след две-три години срещнете точния човек, но вече е късно?

4. Тепърва ви предстои да се променяте.

Всеки човек се променя бавно с напредване на възрастта. 20-те години са време на големи промени в мисленето на всеки един индивид. Всъщност, това е декадата, когато човек къса с пубертета и минава в света на възрастните. Някои го правят по-бързо, на други им отнема повече време. Човек е един на 21 години и е съвсем друг на 28. Тези седем години са от голямо значение за вас и е важно да го имате предвид. Ами ако човекът, за когото сте се оженили на 24 се окаже съвсем различен на 30?

5. В 20-те години трябва да се научите на независимост.

Това е декадата, в която всеки човек се отделя от родителите си, започва да се издържа сам и да се грижи за домакинството си сам. Добре е да се научите да бъдете независими преди да създадете семейство. Освен това сега е времето, когато можете да си ходите на фитнес и партита сами, без да се съобразявате с друг човек.

6. Това е време, в което трябва да сте егоисти.

В 20-те си години вие трябва да се поставите на първо място в живота си. Това е моментът, в който трябва да се съсредоточите върху следването си и кариерата си, за да поемете по верния път. Ако побързате да се ожените, вие ще спрете да използвате местоимението „аз“, а ще говорите за „ние“. Вече ще трябва да се научите да споделяте времето си със своя съпруг и да се грижите за него и децата ви. Тоест, ще имате по-малко време да се обичате и грижите за себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Druga Trojka ( преди 9 години )
До До по-долния:: Напротив! Точно по статията е коментарът! Да се жениш рано е тъпо и жената дава пример как живеят нормалните хора по света. Ама който си е *** и се е оженил рано, не разбира и не го интересува. Той ще живее като баба си. Толкова много неща можеш да правиш на 20 вместо да се жениш
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
До по-долния: ( преди 9 години )
Да, но статията е за ранните бракове, а не за това къде и как живееш ти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
До по-долния: ( преди 9 години )
Да, но статията е за ранните бракове, а не за това къде и как живееш ти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
До Скъпа Тройке,: Аз живея в чужбина, жените раждат към 40, никой не се жени и всички си живеят живота, скъпа моя
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
До Скъпа Тройке,: Аз живея в чужбина, жените раждат към 40, никой не се жени и всички си живеят живота, скъпа моя
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Скъпа Тройке, ( преди 9 години )
Не знам дали можеш да си го представиш, но бракът не изключва опциятате ,,да грабиш с пълни шепи от живота,, . А да се научиш да поемаш отговорности доброволно на 20+ е много по-добре за целия ти по-нататъшен живот, отколкото животът насила да те научи да ги поемаш на 30+ или на 30+ да си вече с напълно скапан живот. Особено за жените е хубаво да сключат брак между 20 и 30 - най-хубавото време за раждане на деца. Но и това е вярно, че ако не си готов за брак - по-добре да изчакаш. Но всички ранни бракове по любов на мои познати съществуват вече над 20 години щастливо, а тия ,,разумните,, дето се ожениха ,,разумно,, и ,,когато трябва,, или са разведени вече, или не могат да се гледат и са заедно и те без да знаят защо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TRojka Ahilova ( преди 9 години )
До Анонимен: И защо ти е на младини да си отговорен??? На младини трябва да си живееш живота и да грабиш с пълни шепи, друго такова време няма да имаш, а отговорности - цял живот ще имаш, споко
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Всичко е въпрос на късмет. Познавам хора оженили се рано, които са щастливи заедно, познавам и такава, които се разведоха доста бързо. Така, че на кай както му е писано. Важното е да сме щастливи и никога да не съжаляваме за избора си, а иначе в статията има много верни неща. На 20 още не знаеш на кой свят си, хем се чувстваш още едва ли не дете, хем от теб се очаква да се държиш като възрастен...абе, сложно е и си трябва време да разбереш кой си и какво искаш да правиш с живота си. Така, че не бързайте! И на 30 да се ожените, пак не е късно и за деца и за всичко останало.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Влади ( преди 9 години )
Ето и някои причини за точно обратното: на 20 нямаме опит, и не сме улегнали. Но е много по-добре да улягаме заедно, един до друг, отколкото да се опитваме да го правим когато вече сме завършени характери. Кокото по-навреме се появат децата, толкова по-малки ще са шансовете за генетични заболявания у тях - на всички е познат терминът за "тикащия часовник". Изобщо не е нужно да имаш "опит с противоположния пол" - нужно е да се научиш да живееш с един от тях. И най-важното - ако сме наясно със смисълът на понятието семейство, и подходим към него съзнателно, успеха е неминуем.Ожених се месеци след като завърших за тогава 20-годишната ми съпруга. 32 години по-късно имаме непоклатим съюз! Желая го на всички! :-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sisi ( преди 9 години )
Най-важното е кога ще срещнеш подходящия човек. А той веднага се забелязва, ако търсиш любов. (То и чичко-паричковците си личат веднага, та любовта ли...:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар