IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По какво си приличат хронично недоволните хора

27 януари 2015 15 40

7 общи характеристики

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

В съвременния материалистичен свят, където все повече хора се борят да оцелеят, все повече хора се чувстват хронично недоволни.

Постепенно те спират да усещат какво е щастие, защото не обръщат внимание на настоящето, а погледът им вечно е вперен в минало и бъдеще. Очевидно е, че никой от нас не е съвършен. Ние всички плуваме от време на време във води на отрицание, но по-важното е да се опитваме по-бързо да се измъкнем от тях.

Всеки човек си има своите лоши дни, дори седмици, но въпросът е да не спира да усеща какво е щастие. Хората, които са перманентно недоволни имат някои определени навици, които са сходни.

Ето и 7-те характеристики на хронично нещастните хора:

1. Те са убедени по подразбиране, че животът е труден.

Повечето хора знаят, че животът може да бъде песен в даден период, но и да бъде наистина сложен в друг етап. Недоволните хора обаче се съсредоточават само върху негативните неща в битието си. Те постоянно се оплакват, постоянно говорят за проблемите си и като цяло се виждат в ролята на жертва.

2. Тези хора са недоверчиви.

Вечно недоволните хора нямат вяра на никого, дори и на своите близки. Те просто не вярват в доброто около себе си и нямат сетива за него. Нещастните хора рядко отварят сърцата си за нови хора и събития в живота си, като по-скоро предпочитат да затварят вратите пред новите си възможности.

3. Тези хора се концентрират върху нещастията по света.

Вярно е, че в нашия свят има много мъка, но пък и недоволните хора отиват твърде далеч. Те са способни да приемат глобалните проблеми в света за свои лични и затова започват да се страхуват от всичко.

4. Тези хора мразят щастието на другите.

Обикновено хронично нещастните хора завиждат на късмета на другите. Те вярват, че животът не е справедлив и негодуват, че другите хора са по-успешни от тях и че имат по-лесна съдба.

5. Недоволните хора са дребнави.

Тези хора се стремят да имат контрол върху всичко в живота си, следейки всяка ситуация под микроскоп. Затова те приемат много драматично всяка една изненада в битието си, която променя плановете им. За тези хора никога няма план Б, в случай, че план А се провали.

6. Тези хора гледат на бъдещето си с притеснение и страх.

Нещастните хора запълват мислите си с това, какво би могло да се обърка в живота им. Те забравят да мечтаят и пълнят главата си с тревоги и страх. Те никога не са благодарни за това, което имат и вечно смятат, че нещо не им достига, за да бъдат доволни.

7. Тези хора живеят в миналото.

Нещастните хора обичат да живеят в миналото. Те вечно говорят за това какво лошо им се е случило, какви трудности са срещнали в живота си. Освен това те много обичат да обсъждат и да клюкарят за проблемите на другите хора. Щастливите хора живеят за момента и мечтаят за бъдещето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

виви ( преди 9 години )
И аз съм такава, не мисля че може да ни се помогне. Ние сме емоционални развалини и шанса да повлечем някого със себе си , не е малък. Вероятно оставаме сами ..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
мрънкаща ( преди 9 години )
Аз съм такава - може би трябва да се научим как да се чувстваме щастливи.Просто да си го поставим за цел и лека- полека - като поредната задачка за вършене - да си налагаме да се чувстваме добре и да си повтаряме, че трябва да сме благодарни за това, за това и т.н.Може би човек може да се научи да се откъсва от вечното гадно чувство - да осъзнава какво прави и да го заменя с някоя хубава мисъл...Така и така на никого не му пука - защо тогава да не се погрижим сами за себе си...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Гошко ( преди 9 години )
Трябваше още няколко пъти да ми повторите коментара!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Гошко ( преди 9 години )
Как да се помогне на такъв човек?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар