IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5-те най-чести булчински гафове

1 февруари 2015 15 01

Грешките в етикета, които бъдещите булки правят

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Сватбеният етикет понякога може да бъде доста сложен, а някои бъдещи булки дори не го осъзнават.

В желанието си да организират перфектната сватба, те понякога стигат твърде далеч – обиждат някой свой роднина/приятел (като не го канят), правят неща, които се считат за проява на лош вкус и т. н.

Като цяло, организирането на сватба си има своите тънкости, тъй като и тук има опасност човек да сгафи или обърка нещо.

Ето и кои са най-големите булчински гафове, които е добре да се опитате да избегнете:

1. Да пишете информация в поканата си за сватбата, относно това какви подаръци искате.

Това е много лоша идея. Подаръците са задължителна част от всяка сватба и гостите ви знаят това. Не е нужно да пишете в поканата, че искате пари за обзавеждане/меден месец, ваучери за миялна, пералня и др. Когато младоженците си казват директно какви подаръци искат, гостът се чувства като изнудван. Той започва да се чуди колко точно пари да даде, откъде точно да избере пералнята и т. н. Тоест – затормозява се и започва да мрази бъдещото семейство за неудобството, което му причиняват. Ако сте си достатъчно близки с гостите, можете да обсъдите с тях (в разговор насаме), какво биха могли да ви подарят, което да ви е от полза.

2. Правите си сватбен бюджет и се придържате строго към него.

По-пестеливите и пресметливи хора са склонни да си направят сватбен бюджет и строго да се придържат към него. Например решават, че имат 10 хиляди лева за сватба и правят компромиси за да се вместят в тези пари. От друга страна, родителите на много младоженци се съгласяват да поемат разходите по сватбата, но започват да се месят твърде много в избора на тоалети, ресторант, меню, диджей и т. н., което пък може да изостри отношенията и между двете фамилии.

3. Заливате социалните медии с детайли от организацията на сватбата ви.

Планирането на сватба е едно супер вълнуващо преживяване, което се случва веднъж в живота (поне веднъж е с този ентусиазъм). Сигурно се изкушавате да споделяте всеки един детайл и откритие с вашите 2000 приятели във Фейсбук. Не се поддавайте на изкушението да демонстрирате вашето щастие по този начин. Все пак голяма част от тези хора няма да са поканени на сватбата ви.

4. Драматизирате около списъка с гостите.

Сватбите са скъпи и на всички младоженци им се налага внимателно да премислят кои свои приятели и роднини да поканят. Може да се наложи да включите досадния прачичо на мъжа си, но да трябва да откажете на майка си да покани най-добрата си приятелка. Винаги има шанс някой да остане извън списъка ви и да се обиди. Важното е вие самата да не драматизирате (все ще се наложи да поканите човек, когото иначе не харесвате) и да не се карате с бъдещите си роднини по темата.

5. Спирате се на студен бюфет/ шведска маса като меню за сватбата.

Студеният бюфет излиза по-евтино, но някак си е неприемлив за сватба. По-добре поканете по-малко хора на сватбата си, но ги нахранете с вкусни ястия, както трябва. Все пак те с месеци (и дори години) ще обсъждат събитието ви и няма да ви е много приятно, ако разберете, че ви се присмиват зад гърба заради шведската маса. Дори сватбата ви да е организирана като коктейл-парти, нека яденето да е разпределено по масите, а не гостите ви да се редят по опашки с чиниите, за да си слагат храна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари