IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 признака, че се превръщате в майка си

29 януари 2015 12 41

Издайническите знаци, че трансформацията за вас вече е започнала

Кейт Хъдсън и майка ѝ Голди Хоун; Снимка: Reuters

Кейт Хъдсън и майка ѝ Голди Хоун; Снимка: Reuters

Без значение колко невероятни са нашите майки, все пак доста жени тайно се страхуват, че ще се превърнат в своята, която има куп досадни навици. И все пак, с напредването на годините, всяка една жена постепенно започва да заприличва на своята майка.

Това не става от ден за ден – трансформацията е бавна, но почти неизбежна. Тя започва с „присвояването“ на някои маниери, с наследяването на някои личностни черти, минава през това, че вие също ставате майка и малко или много черпите опит от своята по отношение на родителството и т.н.

В даден момент вие ще се превърнете в огледален образ на скъпата си майка, дори да не искате да си го признаете. Ето и някои издайнически знаци, че трансформацията за вас вече е започнала:.

1. Вие вече не сте в час с най-новите интернет тенденции. Освен това почти не използвате социалните медии или ако ги използвате, то е от дъжд на вятър.

2. Вие сте станала толкова добра домакиня, че настоявате да нахраните всеки човек, стъпил в дома ви. Освен това умирате да се хвалите с кулинарните си умения.

3. Вие обичате да пазарувате по време на намаления, използвате всякакви купони и талони за отстъпки. Освен това ходите на шопинг и по магазините с определена цел и действате супер организирано – без да се мотаете.

4. Вече все по-рядко разпознавате известните личности по кориците на списанията. Освен това не знаете имената на актуалните актьори в хитовите холивудски продукции.

5. Вие вече отказвате да излизате по определени нощни заведения и барове, за които знаете, че там се събират основно млади хора. Не се чувствате добре в компанията на студенти и тийнейджъри.

6. Станали сте толкова грижовни към всички, че напомняте на всеки човек да си вземе якето/шала, преди да излезе, защото навън е студено и духа, а той може да настине.

7. Децата ви смятат, че нямате добър вкус по отношение на музиката, която слушате и филмите, които гледате. Освен това те намират стила ви на обличане за малко консервативен и ретро.

8. Напоследък сте започнали да се държите доста по-осъдително и критично с хората. Непрекъснато им правите някакви забележки и ги поучавате кое е правилно и кое не.

9. Започнали сте да използвате категоричната фраза: „Защото аз така ти казвам!“ доста по-често отколкото преди.

10. Започнали сте редовно да си искате храната от заведенията, която не сте успели да изконсумирате (остатъците от чинията ви), в опаковка за вкъщи. Освен това редовно си прибирате от масата захарчета, сметанки, салфетки и др.

11. Станало ви е навик да вечеряте между 18:00 и 19.00 часа. Изобщо не разбирате как някои хора могат да вечерят след 21.00 – това е супер нездравословно!

12. Все по-често ви се случва да обърквате имената на децата си, когато искате да ги извикате.

13. Напоследък се обличате доста по-топло отколкото преди, дори да сте абсолютно здрави. Все ви се струва, че ви духа от някъде на кръста, или пък че става някакво течение в стаята.

14. Започнали сте да си изяждате цялото количество от чинията. Усещате, че вече мразите идеята да хвърляте храна и гледате да оползотворите всеки един залък, та дори ако трябва да го дадете на домашния си любимец или на бездомните кучета и котки.

15. Усещате, че все по-често говорите на хората с изнесен глас и жестикулирате с ръце, или направо им размахвате показалеца си поучително.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари