IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини да посетите Ирландия през зимата

10 февруари 2015 09 15

Сега е моментът да се насладите на тази вечно зелена страна

Кадър от филма "Leap Year"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Leap Year"; Снимка: outnow.ch

Ирландия не е особено атрактивна туристическа дестинация за българите, които предпочитат да инвестират парите си или в екзотична почивка на някой красив остров, или в разглеждане на някоя космополитна столица на развита държава.

И все пак ако сте по-романтична душа, посетете Ирландия и то именно през зимните месеци. Репутацията на тази островна държава е, че е студена и дъждовна през цялата година, но именно през зимата тук времето е сравнително меко.

Ето и пет причини, защо е хубаво да посетите това приказно и вечно зелено място, точно през януари и март:

1. В Ирландия е пълно с приветливи и уютни кръчми.

Всяка вечер, след като сте разгледали местните забележителности, ще можете да се отпуснете с чаша горещо уиски или с халба Гинес до някоя топла камина в пъб, пълен с приветливи хора и то на фона на жива ирландска музика. Ирландските кръчми са пълни с хора (местни) от всички възрасти, които са доста благоразположени към туристите.

2. Тук зимата наистина не е студена.

Ирландия има умерен климат, така че много рядко е наистина топло или пък много студено. Тази държава се слави с климат, по-мек от Ню Йорк, например. Вярно е, че в Ирландия често вали, но пък слънцето се появява измежду облаците почти всеки ден. Освен това снежната покривка е истинска рядкост в тази страна.

3. Зимата не е туристически сезон в Ирландия и пътуването сега ще ви излезе изгодно.

По това време на годината самолетните билети до Ирландия са по-евтини, хотелите са по-евтини и дори цената на бирата пада. Средно цените са с 30% по-високи през лятото, отколкото са през зимата.

4. Ще си спестите тълпите от туристи

Повечето известни забележителности, особено тези в столицата Дъблин, включително „Trinity College“ и пивоварната „Гинес“, са претрупани с орди от туристи през лятото. Например, много по-добре би било да видите приказните скали на Мохер, без да се страхувате, че тълпите ще ви избутат твърде близо до ръба.

5. Повечето от най-важните забележителности са отворени през цялата година.

Въпреки че в сайтовете на някои от туристическите забележителности на Ирландия пише, че те са затворени през зимата, истината е, че ще можете да видите почти всичко интересно – катедрали, замъци, графства и т. н. Никъде няма да ви върнат!

Вижте снимки на Ирландия през зимата в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари