IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво може би не знаете за британците, номинирани за „Оскар“

19 февруари 2015 14 01

12 факта за актьорите, които тази година ще се броят за най-престижната кинонаграда

Кийра и Бенедикт; Снимка: Getty Images

Кийра и Бенедикт; Снимка: Getty Images

Само след няколко дни (на 22 февруари) в Лос Анджелис ще бъдат връчени тазгодишните награди „Оскар“, като сред основните претенденти за престижната статуетка са няколко британски звезди.

Става въпрос за Кийра Найтли и Бенедикт Къмбърбач, които са почетени за ролите си в „Игра на кодове“, за Еди Редмейн и Фелисити Джоунс, които ще се борят за наградата, благодарение на работата си по филма „Теорията на всичко“ и Розамунд Пайк, която е номинирана за уникалното си изпълнение в („Не казвай сбогом“).

Ето няколко факта за тези номинирани актьори и актриси, които може би не знаете.

1. Фелисити Джоунс е отказала ролята на Снежанка в многомилионната холивудска продукция „Огледалце, Огледалце“, редом до Джулия Робъртс. Тя отказва, защото вече е била поела ангажимент към театрална постановка в Уест Енд.

2. Кийра Найтли си проправя път в Холивуд, когато поема малка роля в „Междузвездни войни: Епизод I: Невидима заплаха“. Тогава тя е на 14 години и играе редом до Натали Портман.

Еди и Фелисити; Снимка: Reuters

3. Еди Редмейн се явява на кастинг за ролята на Билбо Бегинс в трилогията „Хобит“ на Питър Джаксън. По собственото му признание прослушването е било „много страшно“ и според него самият той се е представил „катастрофално лошо“.

4. Бенедикт Къмбърбач е озвучавал множество документални филми за тв каналите National Geographic и Discovery Channel. Той също така озвучава аудиокниги, както и реклами на големи марки като Jaguar, Sony и Google+.

5. След няколко разговора по Skype с режисьора Дейвид Финчър („Не казвай сбогом“), Розамунд най-накрая решава да напусне родната Англия и да замине за Сейнт Луис, Мисури, за да се срещне с Финчър лично и да говори с него за ролята си.

6. Кийра се е целувала на екрана с горещи актьори като Орландо Блум, Джони Деп и Джейми Дорнан и все пак твърди, че Джеймс Макавой се целува най-добре от всички нейни колеги.

7. Еди мрази да яде сьомга, въпреки че англичаните обожават тази риба. Самият той е алергичен към нея.

8. Бенедикт е плувал с големи бели акули (кой да знае, че е такъв смелчага?), като това се е случило в Кейптаун, Южна Африка. Той е бил спуснат с водолазен костюм в голяма клетка под водата, за да гледа хищниците в естествената им среда.

9. Една от първите роли на Фелисити е в детското шоу „Най-непохватната вещица“. Тя започва актьорската си кариера на 12-годишна възраст.

10. Еди е учил в престижния Итън Колидж, а негов съученик е бил не друг, а принц Уилям.

11. Бенедикт е удрял с юмрук журналист, който е казал на неговата колежка Ikea Найтли, за да намекне, че играе твърде дървено пред камерата. Къмбърбач скача в отбрана на Кийра, което е доста похвално!

Розамунд; Снимка: Getty Images

12. Розамунд Пайк е била момиче на Бонд, като е е участвала в „Die Another Day“ („Не умирай днес“) заедно с Пиърс Броснан.


Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари