IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да избягате от монотонността на живота

4 март 2015 09 32

Без да се отказвате от работата си на пълен работен ден

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Различни специалисти в много статии ни съветват, ако се чувстваме зле и смятаме, че водим скучен живот – просто да напуснем работа, да започнем да практикуваме йога и да се отправим на екзотично пътешествие. Разбира се, всичко това звучи супер, но е доста утопично. Все пак за това ще ни трябват пари!

Как човек може да мислИ за скуба дайвинг в Големия бариерен риф, когато му се налага да мисли за сметките за тока и водата, както и за съдържанието на хладилника

Дори да нямате възможност да пътувате по света и да трябва всеки ден да ходите на работа от 9.00 до 18.00 часа, това не значи, че трябва да се примирявате с монотонността.

Всеки може да избяга от рутината, стига да го иска наистина. Ето и как:

1. Бъдете номад

Това, че живеете в едно населено място, не значи, че не можете да се местите (особено ако сте под наем). Ако жилището си е ваше – разхождайте се из различните квартали на града си. Опитвайте се да не се придържате винаги към познатото (да ходите по едни и същи заведения, да пазарувате в едни и същи магазини) и др.

2. Прекарвайте всяка свободна минута на открито.

Ако целият ви ден минава между четирите стени на офиса, разумно е да се стремите да прекарвате максимално свободното си време в разходки на открито. Зарежете колата си и ходете на работа пеша или с колело. Хранете се на терасата (когато времето го позволява) и изобщо търсете всякакви възможности да сте под открито небе. Вместо да спите в неделя след обяд, излезте на разходка в парка, дори тя да е безцелна.

3. Бъдете местен пътешественик

Не е нужно да пътувате из далечни страни, за да почувствате вълнение от неизвестното. Можете да пътешествате из своята родина или в близост до населеното място, в което живеете, като всеки път си избирате ново място за изследване. След всяко пътуване вие ще се чувствате освежени. Опитвайте се всеки един уикенд да прекарвате извън града – на открито, на палатка, на вила на приятел, на хижа и т. н. Никога не губете мотивацията си за пътуване!

4. Когато сте на почивка – не стойте на едно място.

Ако работите на пълен работен ден в една служба, на една длъжност, в същия офис от години, то организирайте си по-динамични ваканции и почивки. И без това животът ви до голяма степен следва една рутина, то поне когато сте в отпуск се опитвайте да се движите повече. Вместо да оставате седем дни в един хотел, в един курорт, предприемайте пътешествие с кола, минавайте през различни населени места и т. н. Защо да стоите всеки ден на един плаж, като можете да разгледате цялата брегова линия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари