IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тюркоазен оазис в горите на Гватемала

4 март 2015 10 16

Този красив варовиков мост се намира дълбоко в джунглата

Снимка: flickr.com

Снимка: flickr.com

Република Гватемала е страна в Северна Америка, граничеща с Тихия океан, Карибско море, Мексико, Белиз, Хондурас и Ел Салвадор. Името ѝ идва от езика на̀хуат и означава „място с много дървета“.

Представяме ви най-красивия оазис сред тези дървета – „Semuc Champey“. Това място е скрито в джунглата на Алта Верапас, на около 11 км южно от древния град на маите Ланкуин.

Името на зашеметяващото природно чудо „Semuc Champey“ означава „свещена вода“ на езика на маите. Това е естествен варовиков мост, широк около 300 метра, като под него минава река Cahabon.

На върха на моста има поредица от стъпаловидни басейни и мини водопади. Водата е кристално чиста и тюркоазена на цвят.

Мястото е заобиколено от буйна зеленина, така че това е перфектният район за плуване и къпане. Мястото от година на година става все по-популярно сред туристите.

Най-близкият град обаче е на цели 4 часа път с кола и то по опасни, неравни пътища. После пък трябва да се ходи пеша около 20 минути през гората, за да се стигне до реката. По пътя хората могат да видят и чуят маймуни и други диви животни.

Вижте снимки на това красиво място в Гватемала в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели Сподели във Facebook Сподели във Telegram Коментари
джунгла Оазис Гватемала

КоментариКоментари