IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 знака, че сте сами, но не и самотни

12 март 2015 15 42

Признаците, че самотата не ви прави нещастни

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Много хора не успяват да намерят своята идеална половинка в 20-те и дори в началото на 30-те си години и да стигнат до сериозна връзка и брак. Не, че не го желаят, но просто животът не им предлага тази възможност.

Това, че не са намерили любовта, понякога тежи на тези хора, но голяма част от тях си имат и други приоритети в живота и това, че са сами изобщо не означава, че се чувстват самотни. Обикновено фокусът на живота на тези необвързани индивиди, се върти около задоволяването на собствените им нужди, което изобщо не е лошо. Освен това тези хора обикновено имат много приятели и близки семейни отношения с роднините си, което допълнително ги обогатява

Ето защо тези независими хора не отговарят точно на определението самотници. Всъщност, повечето от тях са харизматичните и екстровертни хора, които обаче са решили да не правят компромиси в личния си живот. Те са решили, че няма да делят леглото и личното си пространство с човек, когото не обичат достатъчно. Пред лошата компания, те просто са предпочели да бъдат сами и това изобщо не им пречи.

Ето и 8 признака, че вие сте един от тях: 

1. Цените свободните си уикенди

Ако вие сте човек, който се наслаждава на почивните си дни, само когато те са лишени от планове, социализиране и отговорности, значи вие цените личното си време най-много. Вероятно вие сте човек, който предпочита да се мотае самичък вкъщи, облечен по анцуг и да гледа любимите си тв предавания, без някой да му създава ангажименти.

2. Обичате да ходите на кино без компания

Ако вие сте човек, който не смята за необходимо да бъде в компания, за да иде на кино или на театър, за да гледа филма/постановката, която иска, значи вие се чувствате идеално сами със себе си. Явно вие сте от този тип хора, които предпочитат да запазят всички пуканки за себе си.

3. Чувствате се комфортно да се храните навън сами

Щом ходите сами на кино, сигурно обичате да си похапвате и на заведения в собствената си компания и това не е никакъв кошмар за вас. Пък и така не ви се налага да се съобразявате с чужди вкусове и предпочитания, нито пък да споделяте храната си с друг човек.

4. Не ви пречи да си идете на бар сами

Според много хора консумирането на алкохол без компания е тъжна и отчаяна проява, но вероятно не и за вас. Ако вие обичате да си поръчвате (или да си пиете у дома) бутилка вино или чаша уиски когато сте соло, значи вие просто не се притеснявате от това, какво биха си помислили другите за вас – важното е, че на вас си ви е приятно.

5. Пътувате по света без компания

Ако фактът, че сте необвързани, не ви пречи да покорявате нови дестинации по света, значи вие сте си абсолютно щастливи и самодостатъчни. В крайна сметка, когато човек няма постоянен партньор, той може да иде където си поиска и да прави каквото си поиска, без да се ограничава или съобразява с друг. А и така ще имате възможността да си намерите нови познати и приятели.

6. Мразите да споделяте леглото си

Има хора, които не могат да спят с друг човек в едно легло, дори то да е огромна спалня. Ако това важи за вас, значи вие нямате интерес да се събуждате до друг човек всяка сутрин и сте напълно доволни, че никой не ви дърпа завивката.

7. Имате нужда да бъдете сами, за да презаредите батериите си

Има хора, които си почиват най-добре, когато са сами. Те нямат нужда от социално взаимодействие, за да се успокоят, когато са притеснени, а точно обратното – предпочитат да избягат от света.

8. Често изключвате звука на телефона си

Сигурно вие сте от хората, които не чувстват необходимост винаги да си вдигат телефона и да бъдат „онлайн“ нонстоп. Вероятно мразите да получавате безсмислени текстови съобщения и да водите глупави разговори. Просто ви е нужно пространство, за да бъдете сами физически и психически със своите си мисли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари