IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че сте готови за бебе

19 март 2015 11 32

Или пък че все още не сте

Оливия Уайлд и сина ѝ Отис; Снимка; Glamour

Оливия Уайлд и сина ѝ Отис; Снимка; Glamour

Готови ли сте за бебе или все още не сте? Ако не можете да си отговорите на този въпрос, по-добре е да не спирате все още с контрацептивите (мерките срещу забременяване).

Преди да решите да поемете този огромен ангажимент (който е за цял живот), трябва да сте убедени, че с партньора ви наистина можете да приемете подобно предизвикателство.

Ето и ясните знаци, че сте готови да си имате дете:

1. Имате стабилни доходи.

Не забравяйте, че покрай детето разходите ви сериозно ще се покачат, а е и по-вероятно няколко години да карате с една заплата.

2. Усещате подкрепата на родителите си/родителите на половинката си.

Ако бъдещите баби и дядовци на планираното ви дете, очакват появата му с нетърпение и са обещали да ви помагат в отглеждането му – това е много добре. Все пак всички нови родители имат нужда понякога да споделят грижите за наследника си със своите родители.

3. Готови сте да жертвате личното си време.

Себеотрицанието често е необходимо по време на отглеждането на децата. Появата на наследниците е доста голяма промяна за живота на една двойка и затова трябва да сте сигурни, че с половинката ви ще можете да се съобразите с нуждите на бебето или казано с други думи – да ги сложите над личните си нужди.

4. Можете да изгладите конфликтите с партньора си.

Ако винаги, когато между вас и половинката ви има някакво несъгласие, вие успявате да намирате сили и да обсъдите ситуацията без големи драми, това е добър знак, по отношение за създаването на семейство. В отношенията на всяка двойка се появяват проблеми от време на време, но е важно да намирате начин да ги решавате спокойно. Това е нужно за една здрава семейна среда, в която се отглежда дете.

5. Вече обмисляте идеята и се консултирате с другите родители.

Ако вече умувате над това какво е да бъдеш родител, ако все по-често се интересувате от темата и разпитвате за съвети приятелите си с деца, то явно вашият биологичен часовник ви подсказва нещо. Освен това и психиката ви вече е започнала да се настройва за това предизвикателство в живота.

А ето и признаците, че все още не сте готови за дете:

1. И двамата с половинката ви все още нямате стабилна работа.

Доста несериозно би било да създавате дете, без идея как точно ще се издържате. Поне един от двамата бъдещи родители трябва да има стабилни доходи и възможност за развитие в кариерата. Ако досега никой от вас не е стигнал до това ниво, по-добре изчакайте с разширяването на семейството си.

2. Държите прекалено много на свободата си.

Ако само мисълта, че трябва да се откажете от среднощните си излизания и от екзотичните си пътешествия, ви депресира, това е сигнал, че ви трябва още време, преди да станете родител.

3. Усещате натиск да родите дете.

Решението дали да имате дете или не, трябва да е само ваше и на половинката ви. Не се поддавайте на натиска на роднини и приятели. Ако усещате такъв – игнорирайте го, а не се опитвайте да забременявате, за да угодите на другите.

4. Смятате, че бебето ще ви сближи с половинката.

Забравете за тази опция! Ако наистина вярвате, че детето може да подобри връзката ви с вашия партньор – то лъжете се. Бебето може за известно време да отвлече вниманието от проблемите в отношенията ви, но след време бумерангът ще се върне с бясна скорост и нещата в семейството ви ще се влошат.

5. С половинката ви не сте на една вълна по отношение на създаването на дете.

Вие може много да си мечтаете да имате бебе, но ако вашият любим не иска и да чуе – по-добре охладете ентусиазма си. Създаването на дете е голяма отговорност и са нужни двама души, които да си я поделят помежду си. Нали не искате да се окажете в ролята на самотен родител един ден?

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари