IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неприятните навици на скучните събеседници

22 март 2015 14 26

Топ 8

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всички сме присъствали на събития, партита, конференции или събирания, на които сме затъвали в разговор с досаден човек. Тези разговори са изпитание, което всеки човек би си спестил, ако можеше.

Да бъде окачествен като скучен събеседник, не е никак добре, особено за човек, който води активен социален живот. Затова обърнете внимание на начина, по който разговаряте с хората.

В поведението на скучните и интересните събеседници има няколко основни разлики. Ето и някои от тях:

1. Скучните хора са негативни и егоцентрични

Тези хора натоварват другите с вечните си оплаквания. Те умират да говорят за своите проблеми, показвайки липса на интерес към живота на другите. Независимо дали става дума за половинките им, за работата им, за дома им, за децата им и т. н., тези индивиди винаги имат някакви неволи за споделяне. Интересните хора, от своя страна, говорят с ентусиазъм за живота си и по-скоро споделят хубавите мигове от него.

2. Скучните хора водят банални разговори

Досадните събеседници водят тривиални разговори за повърхностни неща. Някои от тях обичат да повтарят едни и същи истории и/или шеги отново и отново. В тези ситуации разговорът постоянно се върти около едни и същи теми (времето, децата, телевизионните предавания и др.). Ако искате да бъдете интересен събеседник, опитайте се да водите разнообразни разговори, които да са по-дълбоки като смисъл.

3. Досадните хора не показват интерес към събеседника си

Третият най-чест навик на скучните събеседници е, че те не показват никакъв интерес към човека, с когото говорят. Те се опитват винаги да взимат думата, а когато някой друг я вземе, те го прекъсват, демонстрирайки, че не се интересуват от това, което той има да каже. Ако не искате да ви класифицират като досаден човек, винаги изслушвайте събеседниците си, смейте се на шегите им и като цяло показвайте известен интерес към техните теми за разговор.

4. Скучните хора говорят бавно и монотонно

Скучните хора говорят бавно с равен тон. Те правят дълги паузи по време на разговор, като досаден професор по време на лекция. Интересните хора говорят динамично и сменят темата, когато разговорът започне да се забавя (да зацикля).

5. Скучните хора или нямат мнение за нищо, или имат мнение за всичко

Никой не обича събеседниците-многознайковци, защото те са досадни. Няма човек, който да е компетентен по всички въпроси! В същото време, хората, които нямат становище по нито една тема, също изглеждат като еднопосочна, задънена улица. Ако искате да се харесате на събеседника си, трябва да изложите някакво мнение по темата, за която говорите, но без да налагате грубо позицията си и без да се съгласявате веднага с неговото мнение. Всеки обича да става част от качествен дебат или дискусия.

6. Скучните хора са си самодостатъчни

Хората, които говорят само за себе си, отблъскват другите с огромното си его. Проучванията показват, че хората, които се смятат за велики са скучни и другите гледат да ги отбягват.

7. Събеседниците, които се подмазват са досадни

Един друг тип скучни събеседници са онези, които се опитват да впечатлят хората, като непрекъснато им правят комплименти. Същото важи и за тези, които се опитват да пускат предварително заучени шеги. Дръжте се искрено с хората, с които разговаряте, без да си слагате маски и без да се стараете прекалено много да ги впечатлите, защото има риск да се престараете.

8. Скучните хора се разсейват по време на разговор

Много е неприятно докато разговаряте с някого, той да си извади телефона и да започне да си пише с някой друг или пък да си проверява акаунта в социалната мрежа. Изследванията са установили, че хората, които не се ангажират много-много с разговора, също са възприемани за скучни събеседници. Старайте се да се съсредоточавате върху човека, с когото говорите. Това е и въпрос на добро възпитание.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари