IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианско ястие с кайма и панчета

30 март 2015 09 10

За любителите на месото

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако си падате по италианската кухня, това ястие с кайма и панчета няма да ви остави равнодушни. Панчета е разновидност на бекона, типичен месен продукт от традиционната италианска кухня.

Колкото до рецептата, тя не е никак трудна, но все пак ще ви отнеме около час и половина, за да я приготвите.

Количеството, което ви показваме ще стигне за около шестима души.

Необходими продукти:

900 г телешка кайма; 6 филийки франзела; 1 чаша пълномаслено прясно мляко; 1 чаша настърган пармезан; 4 цели яйца; 1/3 чаша нарязан на ситно магданоз; 1 чаена лъжичка сол; 1 чаена лъжичка риган; 1/2 чаена лъжичка черен пипер; 12 филийки панчета; 2 консерви домати на кубчета; 1/4 чаша кафява захар; 1 чаена лъжичка горчица; 1 щипка лют червен пипер; 1 чаена лъжичка сос Уорчестър.

Начин на приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете в голяма купа каймата, млякото, накиснатия във вода хляб, пармезана, яйцата, магданоза и подправките (сол, риган и черен пипер) и омесете всичко заедно, както се меси кайма за кюфтета.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това направете соса като комбинирате кубчетата домати, кафявата захар, горчицата, червения пипер и соса Уорчестър. Разбъркайте всичко заедно.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това оформете каймата в голямо кюфте с формата на хляб и го сложете в тавата. Отгоре подредете филийките с панчета и покрийте повърхността с доматената смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това покрийте тавата с фолио, сложете я във фурната и печете в продължение на 40 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

На 40-тата минута отстранете фолиото и продължете да печете ястието още 30 до 40 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като ястието е готово, нарежете го на дебели филии и го сервирайте с любимите си зеленчуци.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари