IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От какво ще имате нужда, ако сменяте професията

1 април 2015 08 24

Топ 4

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако не сте щастливи с професията си/работата си, най-добре се замислете да я смените и дори да стартирате частен бизнес.

Не се отказвайте от мечтите си, колкото и смели да са те, защото именно следвайки ги, можете да промените живота си към добро.

И все пак, преди да предприемете този скок в неизвестното, добре е да седнете и да си начертаете план за действие.

Ще имате нужда от четири неща, за да имате реален шанс за успех, в случай че сте решили да инвестирате в нещо собствено. А ето и кои са те:

1. Подкрепата на половинката

Добре е преди да тръгнете да си сменяте кариерата/професията, първо да получите съгласието и подкрепата на своята половинка. Все пак вие тръгвате на едно приключение и е хубаво да имате опора и компания по пътя.

В началото ще трябва да направите и инвестиции за новото си начинание (особено ако се касае за частен бизнес), а това означава, че ще трябва да свиете личните си разходи. Ето защо партньорът ви трябва да е в течение на събитията и да ги одобрява.

2. Пари/спестявания

Всеки нов бизнес има нужда от финансиране. Затова, ако нямате спестени пари, добре е да помислите откъде ще намерите въпросното финансиране и дали взимането на кредит/заем, би било подходяща крачка за вас.

3. Бизнес план

Най-добре е да си направите писмен бизнес план, който да реализирате стъпка по стъпка, докато мечтата ви се превърне в реалност. Този план трябва да включва прогнози за приходи, разходи, маркетингови стратегии, както и еднократните разходи.

4. Смелост

Независимо от това колко уверени сте, че ще успеете, колко подготвени се чувствате за тази крачка, колко много подкрепа имате от близките си, все пак вие трябва да предприемете действията, а понякога нещата изглеждат страшни. По принцип, всичко което ни е непознато/неизвестно ни се вижда опасно. Важното е да тръгнете по пътя, по който сте решили и макар по него да има препятствия и неравности, да бъдете постоянни в постигането на целта си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари