IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабо Полонио: туристическо село без ток и течаща вода

17 април 2015 07 37

Селището се намира в Уругвай

Снимка: flickr.com

Снимка: flickr.com

Кабо полонио е малко село с плаж, разположено на върха на един нос, който се врязва в Атлантическия океан на източното крайбрежие на Уругвай.

Тук живее голяма колония от морски лъвове, а фарът е единствената структура в цялото село, която е свързана към електрическата мрежа. Нито една от къщите тук няма ток и течаща вода, нито пък канализация или телефонна мрежа.

Само шепа предприятия и къщи имат генератори или слънчеви панели, или използват вятърната енергия. Прясната вода пък се добива само чрез събиране на дъждовна вода.

Селото е доста изолирано от останалата част на страната чрез широки пясъчни дюни. То се намира на около 7 км от главния път, но до него няма никакви асфалтирани пътища и единственият начин да го достигнете, е чрез ходене по плажа или с автомобил 4х4.

Иначе селото има красива природа със спокойни води и ситен пясък.

Кабо полонио е предпочитана дестинация на любителите на дивата природа, както и на учените, които търсят китове и тюлени.

В разгара на лятото (през януари) това тихо място се превръща в една популярна туристическа дестинация в Уругвай, предпочитана най-вече от хипита.

Вижте снимки на селото в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари