IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фуроре: „Скритото“ италианско село

27 април 2015 09 49

То се намира сгушено сред бреговете на Амалфи

Снимка: fotoeweb.it

Снимка: fotoeweb.it

Фуроре е малко рибарско село, разположено на крайбрежието на Амалфи, в провинция Салерно, в района на Кампания, Югозападна Италия.

Преди доста време тук е имало голямо селище с къщи, разпръснати сред планината и с изглед към морето, но без голям централен площад. Пътят, водещ до Фуроре, не се е виждал от бреговата линия, така че селото на практика е оставало скрито за туристите.

Именно затова то си е спечелило името „селото, което не съществува“. Наскоро обаче, кметът на Фуроре решава, че е време да постави селото си на картата. Затова той призовава жителите да боядисат къщите си в ярки цветове, така че те да се виждат от туристите, минаващи на близо.

Тази традиция се запазва и до днес като управата на селото вече кани художници от цял свят всеки септември, за да рисуват и украсяват местните сгради със стенописи.

Всъщност Фуроре се намира в тесен пролом между скалите, като за да достигнете до него по вода, трябва да минете под 30-метров мост.

За съжаление „скритото село“ вече се е превърнало в привлекателна туристическа дестинация. В него вече има ресторант, магазин за сувенири, музей, ботаническа градина и къса плажна ивица.

Вижте още снимки на симпатичното село в галерията ни!

Снимка: fotoeweb.it

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари