IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е полезно да съчетавате бизнеса с удоволствието

7 май 2015 08 45

3 основателни причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всички хора по света имат едно и също желание – да обичат и да бъдат обичани. Другото желание на повечето хора е да живеят в по-голяма сигурност за бъдещето. Не само финансова сигурност, но също така и спокойствие по отношение на личните взаимоотношения.

Повечето хора гледат на тези две неща като на монета с две страни: Ези е любовта, а тура – парите. Или имаш едното, или другото. Разбира се, можеш и да имаш двете едновременно. Всички знаем, че отношенията не са лесни, но и започването на бизнес е трудно, а също и изграждането на кариера.

Нещата обаче не са взаимно изключващи се. Човек може да има и финансов и емоционален успех, особено ако смеси двете неща и например, работи с половинката си или има връзка със свой колега.

Ето как и защо:

1. Ще имате подкрепа

В личния живот човек е или чукът, или наковалнята. Хората или ще ви използват, или вие ще се научите да вземате каквото искате от тях. Но в бизнеса не е така. Ще има моменти, когато ще ви е трудно и ще се тревожите за много неща, но ще има и моменти, когато ще сте доволни от постигнатото. Именно затова би било толкова хубаво да имате човек до себе си, с когото да споделяте вашите победи, загуби и съмнения. Освен това, той може да ви осигури добри и обективни съвети. Какъвто и бизнес (кариера) да развивате, ще ви е много по-лесно, ако имате постоянен партньор, който да ви подкрепя.

2. Ще имате съюзник и помощник

Пътят към финансова свобода не е постлан с рози. Ще има да падате и да ставате много пъти и много хора ще се опитат да се възползват от вас и най-вече от паденията ви. Така че много по-лесно би било за вас, ако развивате бизнеса си със своя постоянен партньор. Първо, той никога няма да ви подведе нарочно. Второ, той може да ви окаже много по-голяма помощ от другите ви колеги, служители и бизнес партньори. Трето, двамата можете да си разделите работата и вие например, да се съсредоточите върху стратегиите, маркетинга и продажбите, а половинката ви да ръководи изпълнението на задачите, обслужване на клиентите, кадровата политика и т. н.

3. Ще имате добра основа, върху която да градите

Ако градите бизнес със своята половинка, вие ще градите върху едни стабилни основи. Именно затова има шанс да се изкачите на много по-високо стъпало. По принцип хората имат склонност да се самозабравят, след като познаят успеха. Парите и успехът променят. Силният, верен партньор може да ви държи здраво стъпили на земята и да ви напомня първоначалните ви цели. Не забравяйте, че материалните придобивки дават един комфорт на живота, но нямат стойност, ако няма с кого да ги споделите. Няма такова нещо като „личен живот“ и „професионален живот“ – вашият живот е един и няма смисъл да го делите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари