IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да печелите доверие веднага?

29 май 2015 12 30

Овладейте езика на тялото си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Не подценявайте езика на тялото си. Той може да разкрие (невербално) нагласите и емоциите ви пред другите хора. Затова, ако искате да спечелите доверие на новите си работодатели или ако ви предстои интервю за работа, внимавайте с жестовете си.

Ако искате да внушите на другите, че сте силен, способен и готов на всичко, за да успеете и да се наложите във фирмата, то това трябва да личи от вашата осанка.

Ето и няколко съвета с какво да внимавате и на какво да заложите, когато става въпрос за езика на тялото:

1. Гледайте хората в очите.

Очите често ни изневеряват, променяйки фокуса си. Никога не си позволявайте да си гледате обувките или да гледате настрани, когато водите важен делови разговор. Ако гледате встрани, вие показвате липса на интерес и пренебрежение, ако гледате на долу, ще изглеждате смутен. Затова винаги правете директен контакт с очите на събеседника си и кимайте в съгласие по време на разговора, повдигайки от време на време вежди. Така ще изглеждате като човек, който слуша внимателно и е заинтригуван от срещата.

2. Позата на ръцете ви не трябва да издава напрежение

Ако не знаете какво да правите с ръцете си по време на важен разговор, вземете си тефтер и химикалка и уж си водете бележки. Това е по-добрият вариант в сравнение със скръстените ръце пред гърдите – изглеждат високомерно, тези встрани на талията – изглеждат заплашително, а скръстените ръце отзад пък показват голяма сдържаност. Ако искате да приличате на лидер, трябва да държите ръцете си в спокойна, комфортна поза, най-добре пред вас.

3. Стойката на тялото ви трябва да е горда и изправена.

Винаги трябва да държите раменете, гърба и врата си изправени. Това ще покаже, че се чувствате удобно в собствената си кожа. Освен това стъпалата ви трябва да са обърнати към вашия събеседник, а не към вратата. Когато сте изправени, краката ви трябва да образуват буквата „А“ – това е добра осанка, с която можете да спечелите доверието на другите по-лесно, внушавайки им сила. Няма нито един супергерой с прегърбена поза на тялото!

4. Заложете на огледалния образ.

Добър ход е да имитирате позата и жестовете на своя събеседник, но така че той да не се усети. Ако той е седнал и е кръстосал крака – и вие направете същото. Ако той е прав, застанете в неговата поза. Някои психолози твърдят, че хората със сходни жестове си допадат по-лесно.

5. Не забравяйте да се усмихвате.

Усмивката е най-доброто оръжие, дори в бизнес средите. Тя говори за вътрешна увереност. Освен това усмивката скъсява дистанцията между непознати хора, печелейки симпатии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари