IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да научат момчетата, за да станат мъже

19 юли 2015 12 07

5 истини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Момчета, трябва да знаете, че за да станете мъже, трябва да се научите най-вече да бъдете отговорни.

Това, че вече сте минали юношеството, изобщо не означава автоматично, че сте зрели и готови да се грижите за други хора като глава на домакинство.

Преди това трябва да научите някои житейски уроци, които ще ви помогнат в този преход от момче към мъж.

Ето и 5 от тях:

1. Трябва да можете да си направите самооценка

Истинският мъж трябва да бъде в състояние да признае своите силни и слаби страни. Той не трябва да се срамува от това, което не може или от това, в което не е перфектен, но не трябва да чувства и превъзходство в нещата, в които е добър. Просто един мъж трябва да е готов да се учи непрекъснато и никога не трябва да се срамува да помоли за помощ.

2. Трябва да се научите да се отнасяте към другите с респект

Истинският мъж се отнася с уважение към другите хора и особено към жените. Мъжете трябва да притежават рицарски умения и да са готови да отворят вратата или да издърпат стола за дамата.

3. Трябва да можете да разкривате емоциите си

Истинският мъж може да плаче. Той може да показва емоциите си без срам. Обществото казва, че мъжете трябва да са силни и това е вярно, но човек може да е силен и чувствителен едновременно. Няма нищо лошо в това да можете да изразявате ясно начина, по който се чувствате. Това е честната и доблестна постъпка.

4. Не трябва да ставате роб на егото си

Момчетата имат голямо его, но когато те пораснат и станат мъже, егото им малко понамалява, което е добре. Няма смисъл да се измервате с другите – ако вие имате качества, няма кой да ви засенчи. Бъдете себе си и не позволявайте на другите да ви влияят твърде много.

5. Трябва да се научите да изграждате положителни взаимоотношения

Независимо дали става въпрос за любовна връзка, за приятелства или за сближаване с колегите, един истински мъж трябва да умее да създава взаимоотношения с другите. Добрите, истински мъже, осъзнават резултатите от своите действия и разбират колко деградивно е отрицанието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

кифльо путкин ( преди 8 години )
бг кифлата - най- изпечената кифла на планетата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
въпрос ( преди 8 години )
какво му лошо на рицарството? и не само към жените..ето една статия по въпроса http://venercheto.blog.bg/tq-i-toi/2015/05/29/krivorazbranata-emancipaciia.1364999
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
Те момичетата затова станаха кифли, защото все чакат някой да им отваря вратата и в по-дългосрочна перспектива - някой да се грижи за тях, докато те му казват как точно е най-правилният начин за това.Доста криворазбрано равенство между половете - само когато ви изнася!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Малкия МУК ( преди 8 години )
Личи си че статията е писана от млада жена, конееща за мъж моделиран по неините прищевки. :). Успех с Рицарите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар