IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навиците, които ще ви донесат успех и пари

1 юли 2015 07 31

Превърнете любимото си хоби в бизнес

Снимка: forbes.com

Снимка: forbes.com

Знаете ли как Джесика Алба от средностатистическа актриса в Холивуд се превърна в супер успешна бизнесдама с компания, която печели по 1 милиард щатски долара годишно?

Всичко започва преди 7 години, когато тя забременява с първата си дъщеря. Цялата ѝ фирма е вдъхновена от едно нейно желание – тя иска да използва за бебето си само органични продукти, защото самата тя страда от много лоши алергии и хронична астма.

Така Алба с помощта на съпруга си, който е интернет-предприемач, стартира своята компания „Онест“, която произвежда само безопасни, екологични, нетоксични продукти за децата, техните родители и бита.

Така че, ако се чувствате недоволни от кариерата си до момента или от доходите си, то може би трябва да започнете да работите нещо, което чувствате като своя кауза, подобно на Джесика.

Освен на късмета си, вие трябва да разчитате и на собствените си усилия, ако искате да успеете. Като начало трябва да усвоите някои навици, които могат да ви помогнат по пътя към върха. Ето и част от тях:

1. Станете по-ранобудни

Изследванията показват, че 44 процента от заможните хора се събуждат до три часа, преди да отидат на работа. Според учените, ранното ставане добавя един активен час на ден в живота ви. Представете си колко по-продуктивни ще бъдете, ако ставате по-рано сутрин. Освен това можете да използвате това допълнително време за работа по определяне на целите си и проучване на възможностите.

2. Общувайте със съмишленици

Проучванията показват, че 79 процента от богатите хора прекарват най-малко пет часа на месец в контактуване със съмишленици – чрез конференции, срещи, семинари, срещи за кафе или обяд и т. н. Прекарвайте повече време със съмишлениците си, ако искате да се учите от тях. Това с кого излизаш, определя това, за което говориш и това, което правиш. Можете да промените вашата кариера, ако общувате с повече успешни хора, които са склонни да ви подкрепят.

3. Направете любимото си хоби бизнес

Най-успешните хора са тези, които започват да развиват свое хоби от нулата. Те просто се фокусират върху това, което искат да постигнат и не се спират пред нищо, докато не го направят реалност. Следвайте мечтите си и ще успеете.

4. Информирайте се

Според едно проучване, 86% от заможните хора обичат да четат с образователна и информационна цел. Ако искате да постигнете богатство и успех, трябва постоянно да се самоусъвършенствате. Колкото повече четете, толкова повече неща ще знаете. Колкото повече знаете, толкова повече възможности ще ви се отворят.

5. Направете си списък

Ако искате да постигнете дадена цел, трябва да се движите по някакъв списък със задачи. По-голямата част от богатите хора се движат ежедневно по списъци със задачи – 81 процента от тях. Така те остават фокусирани върху своите цели и работят по-усилено за постигането им.

 

Снимка: forbes.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари