IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естествената мраморна катедрала в Чили

5 юли 2015 12 00

Това вероятно е най-красивата пещера в света

Снимка: static.panoramio.com

Снимка: static.panoramio.com

„Мраморните пещери“ в Патагония, Чили са може би най-красивите пещери в света. Те са на 6 хиляди години и се намират в езерото „Дженерал Карера“ в южната част на страната, като половината от езерото е в Аржентина, но пещерите са в чилийската му част.

Лазурният мраморен храм е уникална геоложка формация от кухини, тунели и колони, създадени в монолити от мрамор и изваяни от вълните.

Пещерите са наричани още „Мраморната катедрала“ заради красивите им скални образувания, които се отразяват уникално в тюркоазените води на езерото, като това се променя според нивото на водата, времето и сезона.

За да стигне до „Мраморната катедрала“, човек трябва да се впусне в дълго и трудно пътуване, започвайки с полет до чилийската столица Сантяго.

След това трябва да се пътува около 1600 километра по големите магистрали в страната до град Койайке, а след това още около 400 километра по неравен черен път до езерото, а накрая има и плаване с лодка.

Пътуването е дълго и трудно, но пък омайната красота на пещерите определено си струва усилията!

Вижте снимки на уникалния естествен мраморен храм в галерията ни!

Снимка: static.panoramio.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари