IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Аз мога и друго!“

16 юли 2015 04 42

SOS Детски селища България

SOS Детски селища България

„Аз мога и друго“ е една прекрасна инициатива на Центъра за обществена подкрепа в Радомир към SOS Детски селища България, която вече няколко години се развива успешно. Включително и сега, през лятото. Групата от социални работници намират общи теми за дискусии с децата, време да рисуват, да играят и да се смеят заедно.

Освен взаимното обогатяване, което получават чрез тези занимания, малчуганите научават и много нови, полезни и интересни неща. Децата започват да разбират и да общуват със света около тях чрез играта – така те най-добре могат да разгърнат творческия си потенциал.

На последната среща с децата в началото на юли, социалните работници обясняват за безопасното прекарване на летните месеци и ваканцията. Когато става въпрос за това какви игри обичат да играят навън, ръководителката на групата – Вяра Венева се сеща за една игра от нейното детство – играта на „дама“. Някои от децата дори не са чували за нея. И така най-спонтанно всички решават заниманието да продължи навън, за да премерят сили в един турнир на „дама“. Всеки, който знае играта и правилата, дава идеи как да нарисуват дамата, уточняват се правилата, по които ще се играе и турнирът започва. Наградата, която получават всички, е искрен смях, весели емоции и още един начин, по който децата да се забавляват навън, далече от заседналия живот пред компютрите и телефоните. Това, което остава за социалните работници, са оживели спомени от едно щастливо детство, вдъхновение за следващи събития и надеждата, че са успели да създадат щастливи спомени и за „техните“ деца. Децата, с които работят в Центъра. Децата, с които заедно се борят да кажат „ДА“ на щастливото детство!

Вече 25 години Сдружението се грижи децата в България да получават грижи, обич и подкрепа в среда, възможно най-близка до семейната, защото специалистите на организацията знаят, че няма по-ценно на света от ласката на мама и подкрепата на татко.

Може да подкрепиш българските деца, за които SOS Детски селища България, се грижи, като изпратиш SMS с цифра 5 на 1287 и станеш SOS приятел с редовни месечни дарения от 5 лева към SOS Детски селища България.

Нека всички заедно да кажем ДА на щастливото детство!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари