IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво правят успешните хора точно преди да заспят

21 юли 2015 07 58

9 ритуала за здрав сън и супер кариера

Снимкa; Sunday Telegraph

Снимкa; Sunday Telegraph

Знаете ли, че последното нещо, което човек прави преди да си легне вечер, има въздействие върху настроението и нивото му на енергия през следващия ден.

Успешните хора знаят, че техният успех започва с тяхното психическо и физическо здраве, което е почти изцяло зависимо от това да получават достатъчно сън.

Ето защо, ритуалите преди лягане са много важни за успеха на човек.

Вижте какво е последното нещо, което успешните хора правят преди лягане:

1. Те четат.

Експертите са единодушни, че четенето в леглото е нещо, което много лидери правят вечер. Не е задължително четенето да е свързано с бизнеса. Много успешни хора намират време да четат развлекателна литература или философия преди лягане, или да черпят полезна информация от различни източници по различни теми.

2. Те си правят списък със задачи.

За да изчистят ума си вечер, преди лягане, успешните хора си правят списък с всички важни неща за решаване и с ангажиментите си за следващия ден. Така те могат да си легнат спокойни и да заспят без да се будят през нощта в мисли за работа.

3. Те прекарват време със семейството си.

Успешните хора знаят, че вечерите им трябва да бъдат посветени на семейството им. Те разговарят с партньора си, играят си с децата си, разхождат кучето си и т. н.

4. Те мислят за отминалия ден.

Много успешни хора отделят време вечер преди лягане, за да помислят върху събитията от изминалия ден. Посвещавайки няколко минути, за да помислите върху това, което се е случило, през деня, вие ще заспите в по-положително настроение.

5. Те медитират.

Много успешни хора използват последните 10 минути преди лягане, за да медитират. Просто гледат да отпуснат тялото си и да не мислят за нищо.

6. Те си лягат рано.

Повечето заети хора се сблъскват с проблема хронично недоспиване, затова най-успешните личности знаят, че здравият сън трябва да е техен приоритет. Един от начините да постигнете това е да си лягате всяка вечер по едно и също време (по възможност преди 23.00 часа), създавайки си режим.

7. Те се опитват да не мислят за работа.

Много успешни хора правят всичко друго преди лягане, стига то да не е свързано с работа. Те не проверяват маниакално електронната си поща, не се опитват да мислят по въпроси, свързани с работа и т. н.

8. Те лягат с положителна нагласа.

Лесно е да попаднете в капана на негативните ситуации от изминалия ден и да започнете да размишлявате върху тях. Успешните хора обаче, знаят, че подобни мисли само ще разбият съня им и ще им донесат напрежение. Затова те обикновено гледат да избягват да мислят песимистично вечер.

9. Те си представят утрешния успех.

Много от успешните личности се опитват да правят нещо хубаво преди лягане – да водят приятен разговор, да гледат хубав филм, да се отдадат на ласки с половинката и т. н. Така те си лягат с положителна нагласа, заредени с приятни емоции.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари