IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да преживеете горещините

29 юли 2015 08 01

9 добри идеи

Снимка: Vogue

Снимка: Vogue

В разгара на лятото сме, а навън са 40-градусови жеги. В случай, че сте на работа в някой офис с климатик, вие сигурно понасяте топлината леко, ако обаче сте в отпуск и сте в града, сигурно се чудите какво да правите в това морно време.

Едва ли ви се разхожда много-много под лъчите на жаркото слънце. И все пак имаме няколко идеи как можете да си прекарате почивката, без да се налага да се поливате с кофи с лед (това беше много модерно миналото лято покрай кампанията Ice Bucket Challenge).

Ето и нашите 10 чил аут съвети за това как да победите жегата и да си прекарате добре:

1. Идете на плаж.

В града и в околностите му е пълно с открити басейни, които разполагат с хубави, сенчести заведения, удобни шезлонги и чадъри. Все някой от тези плажове ще бъде по ваш вкус – само трябва да го откриете и да си намерите добра компания. По-разумно ще е да ходите на градски плаж в делничните дни, когато има по-малко хора. Водата в хладния басейн е най-доброто лекарство срещу горещината.

2. Скрийте се в гората.

Направете си разходка в планината или някъде в гората, където сте сигурни, че ще попаднете на дебели сенки под вековните дървета. Можете да си вземете храна и да си организирате хубав летен пикник на прохлада.

3. Направете си собствен аквапарк.

Ако разполагате с къща с двор, вила или имот на село, можете да си направите аквапарк с помощта на малък басейн, водни балони, водни пистолети, маркуч, пръскачки и т. н. Важно е да се забавлявате в компанията на хладка вода.

4. Яжте сладолед и замразени плодове.

Сорбето и сладоледа са двата идеални десерта за лятото. Те са перфектното лакомство, което може да ви охлади, само си пазете зъбите от замръзване.

5. Гледайте филми по цял ден.

Ако разполагате с климатик у дома, няма никакъв смисъл да излизате в тези жеги. Изтеглете си всички хубави филми, които сте пропуснали да гледате през последните месеци и наваксвайте. Освен това можете да изгледате на воля и всичките сезони на любимите си сериали. Същевременно в дома си можете да се мотаете голи или само по бельо без това да е проблем.

6. Отидете на кино.

Кинозалите са добре климатизирани и затъмнени, така че са идеалното скривалище от жаркото слънце. Проверете за някой хубав летен блокбъстър и не чакайте, ами отивайте да го гледате.

7. Поставете калъфката на възглавницата си във фризера.

Така ще можете да си сменяте калъфката на възглавницата през нощта (а и през деня), когато сте умрели от задух и имате нужда да легнете на нещо хладно.

8. Разходете се до мола.

Моловете също са страхотно скривалище от горещината. Те са добре климатизирани, през седмицата са спокойни и са пълни с куп забавления – магазини, заведения, места за развлечения и др.

9. Охлаждайте се с фрапе

Фрапето и лимонадата са перфектните напитки за лятото – заредете се с необходимите продукти от местния магазин (мляко, захар, кафе, лимони, мента, газирана вода) и редувайте двете напитки. Не забравяйте да заредите лед в камерата на хладилника си!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари