IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фактите за ранния брак, които никой няма да ви каже

13 август 2015 08 50

Какво ви очаква?

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Все още има модерни и образовани хора, които решават да сключат брак по-рано от общоприетото, а именно някъде около или в началото на 20-те си години.

Докато техните приятели и съученици все още учат в университет, започват работа и се забавляват активно, тези млади, семейни хора се грижат за бебе и дом.

Въпросните ранни младоженци често изглеждат някак странно в очите на своите познати и връстници. Те може и да не им го казват, но повечето от тях са убедени, че въпросната двойка е избързала със сватбата и децата.

Ясно е, че за всички хора съвместният живот е пълен с предизвикателства. Но бракът в началото на 20-те е съюз, изпълнен с неочаквани уроци и уникални обстоятелства.

Ето и пет неща, които никой няма да ви посъветва, когато решите да се жените твърде млади, но всички ще си го мислят:.

1. Хората винаги ще поставят под въпрос решението ви.

Ранният брак по правило предизвиква у хората много скептицизъм, който понякога е доста обезсърчаващ. Може би няма да го очаквате, но всичките ви близки и познати ще ви намекват, че сте взели прибързано решение. Като цяло хората от обкръжението ви няма да спрат с негативни реакции и коментари на тема ранен брак, ако се омъжите/ожените преди да сте навършили 23 години. 

2. Вие ще се промените много.

Трябва да сте наясно, че ако се ожените/омъжите рано и вие, и вашият съпруг ще се промените много през идните няколко години. Десетилетието на 20-те е време на безпрецедентно развитие на личността. На 30 и няколко години вие ще сте съвсем друг човек. Ще има дни, когато ще се чудите как съпругът ви е успял да се промени толкова много през последните години, а и той може би ще си мисли същото за вас. Вие ще пораснете заедно с този човек, ще достигнете зрелостта с него и същевременно всеки от вас трябва да продължи да уважава и зачита промените у другия, което е трудно.


3. Независимостта от родителите е по-трудна в началото на 20-те.

Ако се ожените/омъжите млади, вие без да искате ще ангажирате с брака си и своите родители, които все още няма да са отвикнали да се грижат за вас. Дори да живеете отделно, много е възможно те активно да помагат на семейния ви живот (за деца, сметки, домакинство и т.н.). Това, обаче може да донесе напрежение между вас и съпруга ви. Вмешателството на родителите може да доведе до конфликти в семейната двойка и да наруши баланса в отношенията. 

4. Можете да загубите вашите необвързани приятели.

 Ако се ожените в началото на 20-те си години, вие вероятно няма да имате много приятелски семейни двойки на вашата възраст. Много е възможно да загубите част от приятелите си, които са необвързани и водят съвсем друг начин на живот от вашия. Истината е, че вашите приоритети ще се променят с брака, а това може да ви коства стари приятелства. 

5. Липсата на зрялост може да ви причини големи проблеми.

Дори и най-зрелите 20-годишни хора са все още само на 20. Младите семейни двойки трябва да са наясно, че липсата на зрялост ще се появи по неочакван начин в живота им (най-вече по време на конфликт). А най-лошото е да отказвате да си признаете собствената си незрялост. 
.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари