IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възходът на бисексуалните жени

27 август 2015 06 00

Дамите са по-склонни да променят мнението си за своята сексуалност

Майли Сайръс; Снимка: Marie Claire

Майли Сайръс; Снимка: Marie Claire

Напоследък сякаш има тенденция в Западния свят все повече жени да се самоопределят като бисексуални.

Според експертите дамите са по-склонни да променят мнението си за своята сексуалност, в сравнение с мъжете.

Повечето представители на силния пол описват себе си като 100% хетеро или хомосексуални, но при представителките на нежния пол, процентите не са така категорични.

Все повече известни жени открито говорят и коментират своята бисексуалност. Това важи за актрисите Кейт Бланшет, Меган Фокс, Джилиан Андерсън, Мишел Родригес, Анна Пакуин и др. Поп звездата Майли Сайръс, моделите Кара Делевин и Айрланд Болдуин и др.

Всички те са споделяли, че са изживявали романтична връзка с представителка на своя пол и че не искат да дават етикет на своята сексуална идентичност

Дори 16-годишната дъщеря на Джони Деп и Ванеса Паради - Лили Роуз заяви преди няколко дни, че не може да се определени като хетеросексуална, с което шокира феновете си.

Като че ли всичко започна преди години с холивудската актриса Анджелина Джоли, която имаше връзка с жена (имаше афера в края на 90-те с модела Джени Шимитцу), а след това се омъжи за Брад Пит и стана майка на 6-те му деца.

Според ново проучване, базирано на анкетата, жените са по-склонни да избират етикета "по-скоро хетеросексуална", но без да са напълно категорични за своята сексуалност.

Мишел Родригес; Снимка: сп.Interview 

Изследователката Елизабет Макклинтък от университета в Индиана, заявява: "Това показва, че женската сексуалност е по-гъвкава и адаптивна, отколкото мъжката."

Амбър Хърд; Снимка; Getty Images

Супермоделът Кара Делевин наскоро каза в интервю, че не смята своята бисексуалност за фаза от живота си. В момента тя има сериозна връзка с певицата Сейнт Винсент. Амбър Хърд пък имаше дълга връзка с известна фотографка, след коет осе влюби и омъжи за Джони Деп.

Въпросът е, дали жените просто не са по-готови да експериментират в секса, или наистина изпитват влечение към собствения си пол.

Анджелина Джоли; Снимка; Getty Images

Д-р Макклинтън казва: "Жените, които в по-ранна възраст са създали успешно партньорство с мъж, са по-традиционни в секса и нямат желание или необходимост да изследват имат, или не привличане към собствения си пол."

Проучването също така констатира, че младите майки често мислят за себе си като хетеросексуални през 20-те си години, но няколко години по-късно, са по-склонни да опитат еднополова връзка.

Кара Делевин; Снимка: WSJ

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Принц_Жабок ( преди 8 години )
Голяма работа-напълни се светът с хора, които си проправят път в живота с п...та или ч..на напред, а и имат наглостта да ни занимават нон стоп с любовните си похождения!Човек на първо място е "човек"-после "мъж" или "жена"и после- всичко останалоАко на някой основното му достойнство е скрито между кракатаи мисли нон-стоп за това, каква е неговата сексуалност, то с какво се различава той от животните!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Жибор ( преди 8 години )
Това не става така- жената не може през ден да си мени мнението и днес сутринта да се зачуди дали да е нормална,а утре да се чуди дали да е гей. Тя или е така,или е иначе- средно положение може да има,но не у нас а в страни като Египет,Либия,Саудитска Арабия,Индия,Китай,САЩ и другаде.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар