IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които жените се заричат да не правят, когато станат майки

28 август 2015 13 19

Но после не спазват обещанията си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всички жени, които все още нямат деца, си дават разни обещания какво няма да правят, след като се сдобият със собствен наследник.

Дамите самодоволно настояват, че когато станат майки няма да правят това или онова с детето си, което еди-коя си тяхна позната прави погрешно със своето.

Разбира се, когато въпросните жени наистина се сдобият с бебе, те бързо научават, че поговорката "Никога не казвай никога" е повече от вярна.

Ето и пет неща, за които бъдещите майки се заричат, че няма да правят, когато имат деца, а после ги правят:

1. Да дават на бебето биберон след шестия му месец.

Повечето бъдещи майки са категорични, че няма да дават на бебето си да смуче биберон, защото той е вреден за захапката. В крайна сметка, ако бебето им се окаже по-ревливо и само това е начинът да го успокоят, те просто разбират че залъгалката е единственият им избор. Проблемът е, че повечето деца така свикват с биберона, че отказването от него става много трудно и често използването му продължава до към третата година.

2. Да бутат детето в количка, след като вече може да ходи стабилно.

Много бъдещи майки се чудят на жените, които бутат в количка 2-3 и дори 4-годишни деца. Те си мислят, че въпросните малчугани са твърде разглезени, а родителите им нещо не са наред. Когато обаче, тези жени се сдобият със свои бебета, един ден те проходят, но на всеки няколко крачки, искат мама да ги гушне, те разбират, че количката е едно добро решение, особено при по-дълга разходка. 

3. Да готвят по няколко ястия като в ресторант.

Бъдещите майки не могат да се начудят на приятелките си с деца, които готвят по няколко ястия за обяд и/или вечеря на децата си, с надеждата придирчивите хлапета да хапнат поне от едното. Тези дами си мислят, че един ден, когато се сдобият с дъщеря или син, няма да го глезят по този начин. Каквото има за ядене - това е. Е, след време тези жени са готови на всичко, само и само детето им да хапне качествено.


4. Да оставят детето си да се къса от плач.

Жените, които все още нямат деца, се изумяват, когато видят ревящо или пищящо бебе/дете, чиято майка не се опитва да го успокои. Дамите не могат и да си помислят, че един ден техният собствен наследник може да има лошо поведение. След време те осъзнават, че и най-милият и грижовен родител понякога не може да наложи контрол над детето си и че е по-добре в някои случаи хлапето да бъде оставено само да се справи с чувствата си.

5. Да изоставят своя социален живот.

Всички жени без деца се заканват един ден, когато се сдобият с наследници, да продължат да излизат петък и събота вечер с приятели, а детето да остава с детегледачката или бабата. Е, това е едно твърде амбициозно пожелание, което много рядко става реалност. Повечето нови майки преустановяват или намаляват до минимум, поне за известно време, излизането вечер. Освен това те обикновено са твърде уморени вечер и предпочитат да си легнат навреме.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари