IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Щастието през детските очи“

4 септември 2015 08 53

Проведе се групов тренинг за деца под наслов „25 години ДА на щастливото детство“

Снимка: SOS Детски селища

Снимка: SOS Детски селища

На 26.08.2015 г. мобилният екип на Центъра за обществена подкрепа в Габрово към SOS Детски селища България организира групова работа за деца, потребители на социални услуги по Проект „Подай ръка – мобилни екипи за подкрепа на деца и семейства в общността“.

На площадката в SOS Детско селище Трявна, въпреки силното слънце и високите температури заприиждаха деца, придружени от своите родители, за да се включат в предизвикателството, което им бяхме подготвили, а именно – да видим щастието през детските очи.

Организирайки тренинга, мобилният екип имаше за цел да постави акцент върху децата и нещата, които ги правят щастливи. Направихме опит да определим какво е щастието – вижда ли се, пипа ли се, усеща ли се.

По-активни бяха по-големите деца – Илиян, Ники, Даниел и Светльо, които споделиха, че за тях щастието е да играят с деца от сутрин до вечер, ако може да не ходят на училище, а денят им да преминава в игри.

Сашко сподели, че за него щастие е да си здрав, да имаш голямо семейство и майка, на която да споделяш тревогите си.

За пореден път екипът на Центъра за обществена подкрепа в Габрово се докосва до искреността на децата, които създадоха усещане за принадлежност към семейство, дом и родител. Докоснаха сърцата ни с искреността и чистотата на детските им души. Копнежът и желанието им да са щастливи, значими и обичани. Напомниха и на нас самите да се радваме и ценим ежедневните малки неща, които ни правят щастливи.

Всяко от децата изобрази щастието в пъстри рисунки на асфалта. Сашко нарисува морето, някои от децата – участници в груповата работа, които не бяха виждали морето, с интерес слушаха забавните морски истории на Сашко и комичните му преживявания с братята и сестрите му. Завладени от веселото настроение на батковците, и най-малките – Зизи и Лили, нарисуваха на асфалта цветя и деца, а над тях многоцветна дъга. Имаше и множество рисунки с любимите на децата анимационни герои.

Груповата работа продължи със забавна игра „Да бие, да бие“, в която всички деца взеха активно участие. Имаше много смях и емоции. Децата пожелаха да играят футбол и екипът удовлетвори желанието им. В края на груповата работа, изморени от забавните игри, децата споделиха, че са много щастливи, леко изморени и много удовлетворени от деня. Разделихме се с обещания за нови и още по-вълнуващи срещи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари