IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-разпространените прегрешения в офиса

7 октомври 2015 11 01

За които нито един служител не си признава

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има служители, които си прибират я по някой кламер, я по някоя химикалка от офиса за у дома. Други пък все гледат да използват служебния принтер или копирна машина за лични цели, на трети пък хобито им е да разпространяват клюки из фирмата.

Всичко това са офис прегрешения, за които почти никой служител не би си признал, а повечето правят.

Вижте кои са най-честите офис грехове на служителите, освен този че си прибират някой и друг офис консуматив за вкъщи:

Прибират малки офис обекти у дома

Повечето служители са склонни на дребни кражби от офиса, най-вече защото наистина се нуждаят от тях у дома. В крайна сметка на повечето съвременни хора, работещи в големи корпорации, им се налага да работят понякога и от вкъщи. Това значи, че няма нищо лошо в това да си присвоят някой и друг офис ресурс, който може да им бъде от полза за работата.

Използват офис техниката за лични цели

Много хора не разполагат с ксерокс или принтер у дома и им се налага от време на време да използват тези в офиса за лични цели. Това не е кой знае какъв грях, макар че води до преразход на хартия и мастило.

Цапат тоалетната и кухненския бокс

Някои служители са „твърде заети“ или „бързат много“, за да се занимават с това да почистват след себе си в тоалетната или в кухнята. Те мокрят, разливат кафе, цапат мивката и т. н., с идеята, че човекът след тях ще се оправи и стискайки палци, никой да не ги забележи.

Идват на работа хремави и кашлящи

Обикновено в грипния сезон е пълно с болни служители в офиса, които се оправдават с алергична хрема или кашлица. Никой не иска да си взима болничен лист, тъй като това често е свързано с понижаване на дохода, с разправии и ходене по лекари, с изоставане с ангажиментите и др.

Сърфират в интернет/ползват чата за лични разговори

Повечето служители се разтоварват именно по този начин. Шефовете също. Лошото е, че интернет има твърде масивно съдържание и човек понякога се увлича доста като онлайн престой. Но никой никога не го признава, наистина. Въпреки това, доста служители се притесняват, че го правят и гледат да се крият докато сърфират в Интернет по време на работа.

Присвояват си похвалите за работата на някой друг

Това е сложна тема. Задкулисието в службата е често срещано явление. Много често по-непродуктивните служители се опитват да си създават имидж на много работещи, именно като крадат чуждите добри идеи и ги представят за свои.

Разпространяват клюки

Разбира се, като говорим за офис прегрешения, няма начин да пропуснем слуховете за съкращения, повишения, романси между колеги и т. н. Никой служител не би си признал, че е клюкар, а има много такива, които обожават да разпространяват токсични информации, които тровят атмосферата в офиса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари