IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмите, които ще ви вдъхновят за следващото ви пътуване

31 октомври 2015 11 00

Ваканционни дестинации с мотивация от голямото кино

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Филмите от трилогията „Властелинът на пръстените“ ни убедиха в красотата на Нова Зеландия.

Филмите от франчайза „Карибски пирати“ ни показаха великолепието на Карибския басейн.

Освен това през последните няколко години редица филми бяха заснети в Исландия („Тор“, „Ной“, „Интерстелър“), показвайки ни странната хубост на тази северна страна.

Е, голямото кино винаги е имало силата да ни вдъхновява по различни начини, включително и за това да ни покаже интересни дестинации по света, където да ни се доходи тутакси.

Ако сте гледали номинираната за Оскар лента „Бърдмен“ сигурно сте се размечтали да посетите Ню Йорк.

Ако сте гледали мюзикъла „Мама Миа“ вероятно сте се поинтересували от гръцките острови Скиатос и Скопелос, където той е заснет. Примерите са безкрайни.

Филм: „Мама Миа“ (2008); Снимка: outnow.ch

Може би една от най-интересните дестинации, показани във филм напоследък е в лентата с Рийз Уидърспун „Wild“ (на снимката).

Рийз получи номинация за „Оскар“ за най-добра актриса за ролята си на Черил Стрейд, писателка, която тръгва на поход по туристическата пътека Pacific Crest, в търсене на себепознанието. Пътеката е дълга 4,286 километра, намира се на територията на Съединените щати и започва от Мексико, а завършва в Канада.

Върви се от страната на Тихия океан, основно по планински маршрут, проточващ се по билата на веригите Сиера Невада и Каскадните планини в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон.

Вижте още идеи за интересни пътувания по света, назаем от филмите в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

vlady ( преди 8 години )
Пропускате далеч по-вдъхновяващи филми - Bangkok Hilton, The Last Executioner, Once A Jolly Hangman, Bali The Dark Side Of Paradise, Hotel Kerobokan, Inside Hotel Kerobokan и т.н.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар