IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доматена супа с пармезанови крутони

7 февруари 2016 07 15

Вкусна и лесна рецепта

Снимки: thepioneerwoman

Снимки: thepioneerwoman

Магията на супата се крие в това, че поемаме доза здравословно хранене, което може да стопли едновременно и сетивата и тялото ни.

Лесното приготвяне примамва съвременните жени, които заради претрупаните си графици и ангажименти предпочитат да не прекарват дълго време пред печката.

И въпреки това, никак не им се иска да се хранят нездравословно и да променят фигурата си заради това.

По тази причина представяме лесна и вкусна рецепта за доматена супа.

Ще ви бъдат необходими:

За супата

1 супена лъжица масло

1 супена лъжица зехтин

1 скилидка чесън, млян или настърган

1 глава лук, нарязан на кубчета

3 моркова, обелени и нарязани на кубчета

2 супени лъжици доматено пюре

3 консерви цели домати

1 кубче пилешки бульон

1 чаша вода

½ чаша готварска сметана

Сол и черен пипер на вкус

2 супени лъжици смлян пресен магданоз

2 супени лъжици прясно нарязан босилек

За крутоните

½ пълнозърнеста багета, нарязана на кръгчета

½ чаша прясно настърган пармезан

Пресен босилек за украса

Начин на приготвяне:

В голяма купа разтопете малко масло със зехтин на средно-висока температура.

Настържете малко чесън над топлото масло.

Смесете нарязаните моркови и лук и добавете към маслото.

Разбърквайте с дървена шпатула и дръжте на огън за около 5 минути, докато не започнат да омекват.

За да подсилите доматения вкус, добавете малко доматена паста. Разбъркайте и оставете за няколко минути на огън.

Към сместа добавете една чаша вода и пилешкия бульон. Не забравяйте да овкусите с щипка сол и черен пипер.

Към получената смес добавете и трите консерви с цели домати. Разбъркайте добре и изчакайте да заври, след което намалете температурата. Покрийте съда и оставете на слаб огън за 15-20 минути.

Докато супата къкри на котлона, вие се захванете с крутоните.

Разрежете багетата на кръгчета и всяко едно от тях покрийте с малко зехтин.

Настържете пармезан и направете отделни хапчици върху тиган с незалепваща повърхност.

Поставете хлебчетата върху пармезана.

След като пармезанът започне да се топи, обърнете хапчиците на другата страна.

Когато супата е готова, можете да използвате пасатор, за да сте сигурни, че няма да има малко по-големи парченца.

Добавете готварската сметана, за да омекотите вкуса и да добавите плътност на супата.

Разбъркайте и оставете за още няколко минути на котлона.

Сервирайте с малко поръсен босилек.  

Снимки: thepioneerwoman

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари