IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алеята на целувката

14 февруари 2016 09 00

Намира се в Мексико

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

В очарователния град Гуанахуато в централната част на Мексико има много тесни улички и алеи, но една специално е наречена „El Callejon del Beso“ или казано на български „Алеята на целувката“.

Въпросната уличка е толкова тясна, че практически е много подходяща за скрити ласки и целувки.

Всеки ден, особено по време на романтичния месец февруари, стотици двойки чакат търпеливо реда си, за да минат под балкончетата на тази улица и да се целунат.

Според поверието след този акт ги очакват петнадесет години щастие.

Традицията възниква от местна легенда за двама трагични любовници, които използвали уличката, за да се целуват тайно през балконите. Момичето се казвало Кармен и било дъщеря на богат испанец, а любимият ѝ – Луис бил от семейство на бедни миньори.

Младият Луис наел една малка стаичка, точно срещу нейния прозорец и балкон.

Без знанието на семействата им двойката се срещала късно през нощта и се целувала до изгрев. Драмата настанала, когато бащата на момичето открил влюбените, полудял от гняв, грабнал ножа и пробол в гърдите собствената си дъщеря.

Някои хора казват, че Луис се опитал да я защити, скачайки през балкона, но се спънал, паднал и си счупил врата.

Днес спалнята на Кармен е превърната в магазин за подаръци. Посетителите могат да се разходят на съдбовния балкон и да напишат своите имена и послания върху малки табелки, които се закачат зад метални решетки на балкона.

Вижте снимки на улицата в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари