IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хрупкави хапки с бекон и пармезан

14 февруари 2016 07 40

Вкусно и лесно предястие

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Предястията са особено вкусни, ако са приготвени с много любов. Хубавото на този тип ястия е, че отнемат малко време, а същевременно могат да заситят глада за известно време.

Когато ви дойдат неочаквано гости и не сте имали време да се приготвите, можете да спретнете някои от тези хапки и да впечатлите с умения.

Предястието от хрупкави хапки с бекон и пармезан са чудесни и за следобедна закуска, когато не искате да пропускате вечеря, но изпитвате леко желание да хапнете нещо.

Представяме ви лесната рецепта, която ще отнеме не повече от 10-15 минути.

Ще ви бъдат необходими:

1 пакет крекери или каквито и да е солени бисквити

1 пакет бекон (бройката зависи от бисквитите)

Настърган пармезан

Начин на приготвяне:

В обикновена тавичка наредете крекерите един до друг. Желателно е да внимавате да са с предна част към вас, а не на обратно.

Използвайте лъжица, с която да поръсите предварително настъргания пармезан върху всяка една от бисквитите.

Вземете внимателно една бисквита и увийте около нея парче бекон.

Внимавайте много с увиването – не трябва да има непокрита част от бисквитата и беконът трябва да се покрива плътно.

Наредете обратно хапките в тавата. Поставете в предварително загрята фурна и печете до позлатяване на бекона.

След като извадите от фурната, пармезанът ще се е разтопил между хрупкавия бекон и бисквитата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари