IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ дестинации за жени, които пътуват сами

14 март 2016 14 25

Вижте нашите 8 предложения

Снимка: islesurfandsup.com

Снимка: islesurfandsup.com

Пътуванията из туристическите топ дестинации в чужбина е нещо, на което малко хора могат да се наситят.

Желанието за пътешествия сякаш е закодирано в гените на повечето от нас.

Ако вие сте необвързана жена, която рядко успява да уговори своя приятелка за задгранично приключение, това не означава, че трябва да се простите с мечтата си да изследвате нови места и територии.

Има жени, които не се притесняват да пътуват сами и то дори из далечни дестинации.

Ето и кои са най-подходящи за вашия случай, ако сте соло туристка:

Снимка: blogs.sweden.se

1. Стокхолм, Швеция

Столицата на Швеция е най-безопасният град в Европа. Освен това в Стокхолм има един тон дизайнерски бутици, вериги като H&M. Освен това градът е изпълнен с приятни кафенета, много исторически забележителности и удобен обществен транспорт. В сърцето на Стокхолм има колоритни барокови сгради, малки калдъръмени улички, готически църкви и скрити чайни.

Снимка: Quebec City and Area

2. Квебек сити, Канада

Квебек Сити е най-интересният град във френскоговорящата провинция Квебек. Историческият квартал е съкровище на ЮНЕСКО, тъй като е основан през 17-ти век. Тук ще се пренесете във времето назад покрай файтоните, уличните артисти и художествена галерия на открито. Най-добрият начин да проучите този очарователен район е с ходене пеша. Някога това е бил най-добре укрепеният град в Северна Америка (на север от Мексико) и има много дълга крепостна стена с древни порти и крепости.

Снимка: outnow.ch

3. Бали, Индонезия

Красотата и безопасността на Бали, Индонезия са абсолютно доказани. Тази живописна страна е идеална за жени туристки, които пътуват без компания, тъй като тук те могат да намерят уединение в различни уелнес центрове, да се отпуснат и да върнат хармонията в живота си. Този остров е наистина специален, защото местните са изключително топли и приветливи. Бали е място, което привлича много младите хора, което означава, че лесно ще си намерите компания.

Снимка: youtube.com

4. Куинстаун, Нова Зеландия

Без съмнение, Нова Зеландия е една от най-безумно красивите страни в света. Този великолепен остров може да не е голям, но не позволявайте атласът да ви заблуждава. В тази малка страна има повече уникални пейзажи, отколкото на цели други континенти. Препоръчваме ви Куинстаун, не само защото е великолепен и оживен град, но и защото красотата му е непокътната. Може да отседнете на езерото Уанака, да отидете на алпийски походи, да опитате парапланеризъм и др.

Снимка: outnow.ch

5. Верона, Италия

Верона, покрай Шекспир, се е превърнала в символ на истинската любов, но дори и да не сте влюбени, можете да посетите този италиански град с невероятна история, запазени древни римски паметници, зашеметяващ мост и амфитеатъра Арена ди Верона, който е построен през първи век. Тук се намира и къщата от 14-ти век, където е „балконът на Жулиета“.

Снимка: Kelly Fajack

6. Муреа, Таити

Ако имате нужда да се отпуснете, Френска Полинезия е вашата дестинация. Тук ще разберете философията за пълен релакс. Допълнителен бонус е това, че на Муреа има много малко туристи и е супер безопасно място. Тук можете да се гмуркате с шнорхел, да си правите слънчеви бани, да плувате в собствен инфинити басейн и да чувате само шума на морето. Можете да си наемете велосипед и за един ден ще обиколите целия остров.

Снимка: Vivienne Gucwa

7. Марсилия, Франция

Името на този град внушава романтична обстановка и приятни залези с изглед към плажа на зашеметяващия Лазурен бряг. Южната част на Франция е красиво място, където можете да се отдадете на четене и разходки. Атмосферата на този великолепен морски град е изпълнена с характер и история. През 2013-та кметството на Марсилия инжектира 860 милиона долара в местната инфраструктура и култура, така че да засили и туризма.

Снимка: Navid Baraty

8. Токио, Япония

Ако имате нужда да се „изгубите в превода“, Токио е вашият град. Столицата на Япония е невероятно жизнено и вълнуващо място и е най-населеният мегаполис в азиатско-тихоокеанския регион. Освен това нивото на престъпност в Япония е ниско. Не забравяйте, че и тук са и най-добрите суши ресторанти, перфектни за соло вечери. Планирайте пътуването си в началото на април, за да видите цъфналите японски череши, които са наистина вълшебни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ВалиDolce Vita ( преди 8 години )
на жените, които искат да пътуват сами им препоръчвам горещо да гледат преди тръгване "И падна мрак" и пак добре да си помислят....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
потребител ( преди 8 години )
Сама жена в Марсилия???? Сериозно ли????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар