Понякога има дни, в които ни се яде нещо наистина, наистина много вкусно.
Колкото и да е калорично, то може да бъде истинска терапия против лошо настроение и да достави щастие както на ума, така и на сетивата.
В тези моменти е добре да имате наблизо някоя и друга рецепта за бургер.
Вариациите на приготвяне със сигурност са изключително много, но ние няма как да не ви представим една леко по-нестандартна и комбинираща в себе си малко екзотика.
Приготвянето ще ви отнеме точно 15 минути, а продуктите са достатъчни за 4 порции.
Ще ви бъдат необходими:
За соса
½ чаша майонеза
2 супени лъжици сос терияки
1 супена лъжица мед
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
За бургерите
8 кръгчета ананас от консерва
1 червена чушка, нарязана на кръгчета
1-1 ½ килограм говеждо месо
Сол и черен пипер на вкус
Сос терияки
4 резена кашкавал
2 супени лъжици масло
4 кръгчета лук
Зелени листа от маруля
Начин на приготвяне:
За да направите соса, смесете майонеза, терияки сос, мед, лютият пипер и малко горчица. Разбъркайте добре и оставете настрани.
Поставете резените ананас на грил заедно с чушката и запечете на средно-висока температура, докато получат приятен загар. (можете да направите това и на обикновен тиган).
Овкусете говеждото месо и го оформете на 4 кюфтенца. Сгответе ги на предварително загрят тиган около 4-5 минути на страна.
Обърнете и посипете със сос терияки. Поставете един резен кашкавал отгоре и изчакайте да се разтопи върху кюфтенцата.
Вземете двете хлебчета за бургера, намажете ги с масло и двете и запечете съвсем за малко на грил тиган. Посипете с една лъжичка хлебчетата със соса, който направихте по-рано и оставете да попие.
Наредете бургерите, като първо поставите кюфтенцето с кашкавал.
Отгоре наредете малко лук.
Върху него добавете предварително запечения резен ананас.
Завършете с домати и маруля, след което затворете бургера с горното хлебче.
Коментари