IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим домашно фрапучино?

1 май 2016 06 15

Или пък да го превърнем в мока?

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Летните дни определено се свързват с приятни емоции и дълги нощи, позволяващи ни да прекараме повече време с приятели.

За да бъдат още по-прекрасни слънчевите изживявания, имаме нужда от нещо студено, вкусно и тонизиращо.

Когато не можем да заложим на коктейл, обикновено кафето е сред най-предпочитаните варианти.

Класическите варианти на капучино, лате и просто кафе с мляко не са достатъчни. По тази причина ви представяме лесна рецепта за домашно фрапучино, за което обещаваме, че е много лесно за приготвяне и изключително вкусно.

Ще ви отнеме 5 минути за приготвяне, а ето какво ще ви бъде необходимо.

Ще ви бъдат необходими:

1 чаена чаша чисто, силно кафе

200 грама прясно мляко

1/3 чаша кондензирано мляко

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

¼ чаша шоколадов сироп

½ чаша малки шоколадови топчета

Бита сметана

Начин на приготвяне:

За да си направите Фрапучино, добавете чашата силно кафе към млякото и изсипете готовата течност в блендер.


Добавете кондензираното мляко и ванилията, която ще придаде страхотен аромат на ледената напитка.


За да охладите кафето, добавете бучки лед – достатъчно е повърхността да е покрита, което в зависимост от блендера е около 10 кубчета.


Разбивайте, докато получите плътна и гъста пяна. Фрапучиното е готово!


Ако искате да го превърнете в мока фрапучино, добавете няколко супени лъжици течен шоколад – количеството подлежи на промяна според личния вкус и предпочитания.


След като разбиете, изсипете и шоколадовите топчета.


Сервирайте в подходящ съд и декорирайте със сметана и шоколадови пръчици или топчета.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари