IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успех, постигнат с пот на челото? Заслужава си!

20 май 2016 07 40

Вижте защо не трябва да мечтаете за бърз и лесен успех

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има хора, които постигат успех наистина с упорит труд, който в даден момент ги изтощава. Има и друг тип „късметлии“, които се добират до успеха лесно и бързо. Първите работят с години, а другите се замогват буквално за един ден/месец/година.

Важното е, че успехът на първите наистина е по-стойностен и носи повече удоволствие, в сравнение с лесно постигнатия успех.

Ето и защо:

1. Провалите са най-големият житейски учител

Ако човек постигне успех в по-зряла възраст, то вероятно той се е поучил от редица свои неуспехи по пътя си. Провалите и грешките са много полезни, защото те всъщност ни мотивират да продължим да се борим за съвършенство. Лесно постигнатият успех разглезва, тъй като е подарък на съдбата, но той няма на какво да ви научи.

2. Човек е по-подготвен за успеха на по-късен етап

Истината е, че ако уцелите десетката от първия си удар, вие няма да сте имали време да опитвате и да свиквате, което пък значи че по-трудно ще се справите с това, което ви предстои. Ако се замогнете след години упорита работа, то вие ще знаете как да се справите със ситуацията. Вие ще сте се сблъскали с много неща по пътя си и ще сте се въоръжили с необходимия опит.

3. Ще разберете защо отношенията са по-важни от успеха

Ако постигнете успеха си трудно и с много пот на челото, вие наистина ще сте благодарни на хората, които са ви подкрепяли, докато вие сте били заети да гоните просперитета. Ако обаче постигнете успеха си твърде бързо, вие може да се омаете от разредения въздух там-горе и да забравите за хората, които са били част от вашето пътуване до върха.

4. Няма да приемате постиженията си за даденост

Може лесно да се изкачиш на върха, но също така лесно след това да се сринеш и да изчезнеш. Светът е пълен с истории на бързи новобогаташи, които губят парите си за нула време. Затова е важно да проправите своя път към върха с упорита работа. Тогава шансовете ви никога да не позволите всичко да изчезне в миг, са много по-големи. Ще разберете, че успехът идва с куп отговорности.

5. Работата ще ви направи по-мъдър

Да бъдеш мъдър и успешен са две много различни неща. Много успешни хора, които са се домогнали бързо до върха, не знаят какъв да бъде следващият им ход и се консултират с един милион специалисти. Ако вие сте постигнали просперитета си трудно, вие ще можете да разчитате на себе си, на собствения си опит и познания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари