IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случва, когато напуснете зоната си на комфорт?

29 май 2016 14 30

Най-честите страхове, с които ще трябва да се борите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Страхът е нещо, което по един или друг начин ни съпътства през целия ни живот. Всеки човек си има собствени цели, но докато си проправя път към тях, понякога се налага да излезе от зоната си на комфорт.

Именно в такъв момент ние изпитваме усещане, че почвата под краката ни не е твърда и започваме да се страхуваме за различни неща.

Но именно страхът ни мобилизира да се справяме с трудностите и да сме в бойна готовност за всяка пречка по пътя ни. Помнете – куражът не е липса на страх, а триумфът над него.

Ето и кои са най-честите страхове, които ни съпътстват в живота ни, особено когато излезем от зоната си на комфорт:

1. Страхът от отхвърляне.

Повечето хора се страхуват да говорят с непознати, както да искат пари или услуги от хора, които не са им много близки. Ние се притесняваме, че другата страна няма да се държи мило с нас, а по-скоро ще ни отхвърли. Освен това ние неволно избягваме да водим трудни разговори, именно защото не сме сигурни дали ще успеем да се наложим или ще изгубим словесната битка.

2. Страхът от финансова нестабилност.

Без значение колко пари изкарвате в момента, все някога в живота ви ще ви налегне и този страх. Особено ако решите да рискувате в името на изграждането на собствен бизнес.

3. Страхът, че не можете да контролирате всичко в живота си.

Ние не сме свръхчовеци и не можем да контролираме всички бъдещи събития в живота си, но някак ни е трудно да се примирим с този факт. Важно е да се научим да приемаме непредвидените ситуации, без да умираме от страх, че всичко ще се обърка.

4. Страхът да пътувате сами.

Много хора считат пътуванията за забавни, но не и ако са сами. Соло пътуванията са свързани с голямо излизане от зоната на комфорт – човек трябва да е смел, да общува с нови хора, да се адаптира към нови места и ситуации, да се учи, да преценява сам всичко, което прави и най-вече да успее да не се изгуби.

5. Страхът да говорите пред публика.

Повечето хора мразят да говорят пред широка публика, защото вътре в себе си са неуверени и не знаят дали ще се справят.

6. Страхът да не загубите хората, които обичате.

Мисълта за това ни ужасява и въпреки това ние понякога се замисляме на тема неизлечими болести, смърт и природни бедствия. Но пък е глупаво да се страхуваме от нещо, което евентуално може да се случи в бъдеще. Много по-разумно е да живеем в настоящия момент.

7. Страхът да споделяте

Много хора не искат да разголват душата си, защото това ги кара да се чувстват уязвими. Има хора, които не обичат да споделят нищо с другите именно заради този страх.

8. Страхът да обичате.

Има хора, които изпитват страх от влюбването, защото то ги кара да губят увереността си. Не се страхувайте от неизвестното, защото именно то ви кара да бъдете по-изобретателни и подобрява издръжливостта ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари