IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да имате предвид, ако ще водите кучето си на море?

28 май 2016 10 45

4 съвета за безопасност

Снимка:popsugar.com

Снимка:popsugar.com

Лятото съвсем наближи и сигурно голяма част от хората, които са горди стопани на кучета, обмислят варианта да заминат на море с четириногия си любимец.

Тези семейства, които планират ваканция на плажа в компанията на своето куче, трябва да имат няколко неща предвид, особено по отношение на безопасността. Ясно е, че преди всичко, трябва да си резервирате хотел, който допуска клиенти с домашни любимци.

За да си гарантирате една приятна, забавна почивка, вън от опасност, трябва да имате следните неща предвид:

- Носете със себе си на плажа прясна питейна вода, защото кучето ви ще ожаднее, а не трябва да пие солена морска вода. Излишъкът на сол може да разболее вашия четириног приятел, затова освен бутилирана вода, носете и купа, в която да сипвате на кучето си, за да може то да пие винаги когато пожелае.

- Уверете се, че сте се разположили на плажа, на място, където има и сянка, под която кучето ви да може да се скрие, когато му стане твърде топло. Ако не сте сигурни дали на плажа ще има чадъри, носете си с вас поне един.

- Вярвате или не, кучето ви може да получи слънчево изгаряне, така че не забравяйте да вземете със себе си слънцезащитен спрей, с който да напръскате животното, особено ако е от късокосместа порода.

- В края на деня, след плажа, изплакнете добре вашето куче от солената вода и от пясъка, тъй като те могат да раздразнят кожата му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари