IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как унищожаваме любовта си

29 май 2016 15 30

7-те стъпки на неизбежния край

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Новият ви романс някак се е срутил... отново. Как е възможно всичко да върви толкова добре и после от нищото връзката да се сгромоляса? Възможно ли е вие да сте причината?

1. Твоят фокус върху битовизмите

Гаджето ти прави 99 прекрасни неща за теб, а ти се хващаш за онази мръсна чиния в мивката – тя ли е проблемът? Може би трябва да промениш мисленето си за миг – осъзнай колко по-хубаво е да го посрещнеш с онези големи влюбени очи, вместо с погледа на командоршата.

2. Нима той ти омръзна или бяха навиците?

Хората копнеят за нови усещания. Затова бягството извън града за почивните дни звучи така примамливо – не е като обичайната бира, долу в кръчмата. Комфортът на обичайните ви практики се изтърква като стар диван, а нуждата от разнообразие застига всяка една двойка. Бъдете спонтанни, не позволявайте една изтъркана тапицерия от локации да замрази чувствата между вас.

3. Развий себе си

Възможно е да ти прозвучи нелогично, но да преследваш интересите си извън връзката е нещото, което може да я направи дори по-силна. Това е твоето лично пространство, в което ти се бориш със себе си и със служебните си проблеми и предизвикателства. С разделянето на личните взаимоотношения от професионалните, се появява въпросът между вас „Мило, как мина денят ти?“, който по-късно се оказва жизненоважен за личността ти. Защо ли? Ще получиш подкрепа от него, ще видиш колко прости са проблемите, а когато имаш неговото рамо за опора, всичко ще ти се стори като детска игра.

4. Съмненията ще те изядат отвътре

Когато сме несигурни в себе си и в собствената си възможност да обичаме, спъваме собственото си щастие. С други думи, ако ти подсъзнателно търсиш доказателства за това колко си прецакана от живота, те несъмнено ще се появят. Но вкарвайки се в този омагьосан кръг на самотормоз, с твоята връзка е свършено. Какво като той отговаря на съобщенията ти само с „ОК“, човекът просто е зает. Слез на земята, скъпа.

5. За секса се говори

Креватната гимнастика със сигурност е нещо важно за една връзка, но как бихте могли да я извършвате, без да знаете кой на какво се радва? Необходимо е да се говори. Да, ще бъде неловко, но това не трябва да ви спира. Нали сте възрастни, ако за секса не можете да се разберете, то какво остава за другите неща?

6. Не неглижирай интересите му

Дори интересите на твоето момче да ти изглеждат глупави и малко незрели, важно е да обърнеш внимание на това, което прави той. Говорете заедно за тях (дори да става дума за футбол). Така ще установите една по-дълбока близост. Той ще си каже „Виж каква жена имам – готви ми, обича ме, че и за футбол говори“ – не е ли това една мъжка мечта?

7. Време за всички

Приятелите и партньорът са две различни неща, но сякаш ги обичаме еднакво силно. Сами се сещате, че за изграждането на едни трайни взаимоотношения е необходимо да посветим повече време на любимия си. Независимо дали го познаваме отскоро или от половин година, той заслужава това внимание. Май клюките в кафенето ще се обменят по-рядко. Търсете баланса, любовта не може да е за сметка на приятелствата.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари