IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които вашите колеги без деца си мислят за вас

30 май 2016 14 55

В случай, че сте работеща майка

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако сте работеща майка, която е обградена с колеги (и колежки), които все още нямат деца или по стечение на обстоятелствата са останали бездетни, понякога може би се чувствате странно.

Възможно е вашите колеги да са супер, да са приятелски настроени към вас и като цяло да обичат децата, но все пак от време на време да смятат, че не сте достатъчно лоялна към фирмата, благодарение на статута си на майка.

Ето и какво те тайно си мислят за вас:

1. Защо тя получава възможност за по-гъвкаво работно време?!

Много колеги, които нямат деца не са склонни да смятат, че майките заслужават привилегията да стават по-рано от работното си място или да закъсняват сутрин, извинявайки се с ангажименти с децата си. Ясно е, че е трудно да си родител и да балансираш кариерата с личния си живот, но всеки служител мечтае за по-гъвкаво работно време.

Бездетните ви колеги ще смятат, че вашето по-намалено присъствие в офиса е несправедливо и ще се възмущават тайничко. Те никога няма да могат да разберат колко бързане, стрес и чувство за вина ви коства желанието „да огреете навсякъде“. Колегите ви без деца не осъзнават, че грижите по наследниците ви са също вид работа.

2. Тя ще може ли да се справи с работата?

Ако една работеща майка, заобиколена от колеги без деца, получи повишение, другите веднага започват да се съмняват, че тя ще успее да се справи с новите ангажименти и отговорности. Колегите ви ще смятат, че щом сте майка, вашият основен приоритет ще са децата ви и работата ще бъде на второ място. Всъщност често работещите майки са свръхотговорни и организирани и успяват да носят по няколко дини под мишниците си.

3. Не може ли тя просто да си намери бавачка?

Колегите ви без деца ще се ядосват тайничко, когато вие излизате от работа заради ангажименти покрай децата си или заради това, че си взимате болнични по-често. Те ще се чудят защо не си намерите детегледачка, която да се грижи за наследниците ви, докато вие сте на работа. Вашите бездетни колеги никога няма да могат да осъзнаят, че някои моменти с децата са наистина специални и че мама и татко трябва да бъдат на разположение.

4. Тя си почива, докато се прави че работи.

Ако ви се случва от време на време да си работите от вкъщи, за да гледате болните си или малки деца, колегите ви със сигурност смятат, че по-скоро си лежите удобно на дивана, отколкото да вършите нещо реално. Те не си дават сметка, че може би сте станала по-рано сутринта, отметнали сте куп домакински задачи, свършили сте си работата за фирмата, а междувременно сте се занимавали и с мрънкащо или болно дете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

hahu ( преди 7 години )
А кво ша кажете да си поговорим малко за демографския срив...а?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар