IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приоритетни цели, които трябва да имате в 20-те си години

10 юни 2016 14 20

Съсредоточете се върху следните 9 неща

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Годините между 20 и 30 са декадата, в която човек се оформя като личност и полага основите на бъдещето си.

Именно затова в тази възраст трябва да внимавате да не си изгубите времето в съмнения, в мързел или в скучна, безполезна рутина.

Най-важното в този период е да работите усилено и да спестявате пари, за да можете да преминете към следващата фаза в живота си с по-голямо самочувствие.

Ето и 9 житейски цели, върху които трябва да се съсредоточите в 20-те си години:

1. Намерете кое е вашето призвание

Не постъпвайте на работа на място, където ще се отегчавате и където няма да можете да се развиете като умения, знание или йерархия. Добре е да не приемате определен пост само заради по-високата заплата, защото тогава може да изгубите от фокуса си, това което наистина искате да правите в живота. Това е декада, в която можете да сменяте няколко професии, за да усетите какво точно ви се прави. Този риск винаги си струва.

2. Пътувайте

Използвайте всяка възможност за да опознавате нови/чужди земи и места – с приятели, със семейството си, дори сам. Нека светът ви вдъхнови и ви „отвори“ погледа за нови възможности. Ще осъзнаете някои истини за живота, които досега никой не ви е споделял. Възможно е пътуванията да променят гледната ви точка за живота и за собственото ви бъдеще.

3. Инвестирайте в преживявания

Парите са един много добър актив и не трябва да ги пилеете безразсъдно, но все пак си заслужава да ги инвестирате във вълнуващи преживявания, които ще помните завинаги. Ако искате да направите нещо щуро или да изненадате с нещо оригинално свой близък човек – сега е моментът. Давайте спестяванията си за преживявания, а не за нови модели iPhone!

4. Засилете приятелствата си

Не прекъсвайте приятелствата си от детството, но инвестирайте време и в новите си дружби. Декадата между 20 и 30 е времето, в което трябва да се сближите максимално с хората, които наистина харесвате и които ви обогатяват, разтоварват и вдъхновяват. След 30-те години човек все по-трудно успява да създава нови, силни приятелства.

5. Не спирайте да учите

Човек никога не знае дали е способен в нещо конкретно, докато не пробва. Животът е пълен с предизвикателства. Инвестирайте поне част от времето си в придобиване на нови умения, които могат да се окажат цяло ново измерение на вашата личност!

6. Преследвайте мечтите си

Всеки човек има мечти, но идва момент в живота, когато човек осъзнава, че повечето от бляновете му няма да се реализират никога. Затова в 20-те си години направете всичко възможно да достигнете мечтите си.

7. Излезте от зоната на комфорта

Направете нещо, което може да ви коства усилия, но което знаете, че ще ви накара да се почувствате полезни. Нещо такова може да оформи живота ви напред и да ви донесе голямо удовлетворение. Това, например може да е някаква кауза, в която вярвате силно.

8. Спортувайте

Може да звучи странно да ви съветваме това да бъде една от целите ви за 20-те години, но тя ще ви се отплати в дългосрочен план. Ако сега си създадете навик да спортувате редовно, вие няма да се откажете с напредването на възрастта и има голям шанс да запазите физиката си във форма дълго време.

9. Открийте себе си

Във всеки човек има нещо уникално, което го определя като личност и го различава от всички останали. Намерете какво е това нещо у вас, приемете го и го развийте.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари