IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен упадък на секса сред младите

15 юни 2016 11 00

Табу или загуба на интерес?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Според последните проучвания тийнейджърите днес не са така заинтересовани от секса, както някогашните им връстници са били.

Данните идват от Центъра по контрол и превенция към американското МЗ. Отбелязано е, че само 41% от изследваните 16 хиляди гимназисти са имали сексуални контакти през 2015 г. През предишната процентът е бил 47, което показва явен отлив на младежкото либидо.

И още нещо странно – само 43% от момчетата са имали сексуални контакти. При девойките спадът е до 39%.

По информация на AP, изследователите са удивени от „силния упадък“ в секса при гимназистите. Бил Алберт, говорител на Националната кампания по превенция на непланираните бременности при тийнейджъри, предполага, че става дума за изместване на приоритетите. Изглежда за младите е по-интересно да си пишат в мрежата, отколкото да се забавляват в леглото заедно.

Всъщност няма ясна причина защо тийнейджърите, които го искат, са спаднали с 6%. Не е ясно какво отвлича сексуалния им интерес.

„Много е вероятно това да е резултат от твърде свободното говорене по въпросите на интимното, сексът е станал норма“, коментират изследователите – „Но в това няма нищо лошо – трябва да се говори още по-свободно за секса“.

Предполага се, че необичайната тенденция при младите е просто загуба на интерес. Сексът вече не е толкова голям фактор.

„Във времето ние се дистанцирахме от секса, обявихме го за табу, към което юношите днес се стремят“, смята Бет Маршал, учен от Университета „Джон Хопкинс“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Jacques ( преди 7 години )
И според мен е добре, обществото става по-целомъдрено. Днешните млади не са развратници като някогашните.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Исти ( преди 7 години )
Причините са няколко но ще ги обсъдим друг път,че сега нямам време. Останете с уважение!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар