IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си моделираме добър мъж?

24 юни 2016 13 00

Разбирателство, щипка манипулации и доза внимание

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Рецепта за щастлив брак или връзка няма. Но пък с малко хитринки може да моделирате мъжа до себе си и да сведете до минимум бъдещи дрязги.

1. Не поставяйте етикети, бъдете далеч от широките квалификации

Когато му поставите етикет „лъжец“ или „мързелива твар“, той ще се чувства като такъв, защото чуто от вашите уста звучи силно и истинно. Дори би могло да стане по-лошо. Някои мъже губят мотивация да променят фактите, когато знаят, че срещу тях стои едно непоклатимо схващане, родило тежък етикет. Може би е редно да му дадете шанс, казвайки нещо в духа на това: „Когато не дойде на вечерята с родителите ми, имах усещането, че си егоист, но знаех, че ти не си такъв. За мен би значело много, ако прекарваме повече време заедно в тяхната компания“. С тези думи няма да създадете атмосфера за скандали. Напротив, ще получите диалог вместо обиди.

2. Покажете, че ви пука

Да, някои мъже не са по изненадите, повечето дори забравят важните дати. Но какво от това? Спомнете си един от онези малки жестове, които той е правил – дребното шоколадово десертче, розата, която видяхте в леглото онази сутрин... Той се е сетил за вас, помислил е какво би могло да ви зарадва. Искал е да нарисува усмивка на вашето лице. Неговите усилия не са зверски, но въпреки това някак не е редно да ги зачеркнете с лека ръка и да преместите поглед в другата посока. Пък и това би го наранило. А като се замислите, не е ли секси да си имате мъж, който да се грижи за вас?

3. Приспособете го към нещата, които обича

Мислете за първата ви среща като за момент, в който можете да наредите любовния пъзел веднъж завинаги, използвайки една деликатна манипулация. Помислете какво бихте искали да направи за вас, след което просто го вкарайте в следното изречение: Една приятелка много се дразни от това, че гаджето никога не ѝ отваря вратата, щом спре на паркинга. Срамота, защо мъжете не правят такива неща“. След като се изкажете за „вашата приятелка“, той веднага ще усети какво имате предвид.

4. Изтъкнете удоволствието, не грешките му

Той е мърляч? Един от вечните проблеми в една връзка е кочината около телевизора, хаосът след него. И всеки път едно и също: „Аз ще си оправя, аз ще си оправя“ – да бе!? Този омагьосан кръг има само едно решение и то е да смените подхода. Знайте, че с лошо не става. Трябва да му покажете необходимостта от чистота, вместо емоционално да изразявате егото си с думи. Обяснете му как искате да се наслаждавате на подреден и чист дом след работа. Кажете му също, че не може да огреете навсякъде. Все пак вие не сте служител на „Чистота“, а трудещ се като всеки друг. Надали първото нещо, за което си мислите след работния ден, е как ще яхнете парцала, нали? Пробвайте да преборите хигиенните драми така, но ако и по този начин не стане... чака ви тежък брак.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Asthfghl ( преди 7 години )
Всъщност ако наистина ви пукаше за него, нямаше да се опитвате да го "моделирате".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
Ами слагаме си в стаята един пън,длето и чук и почваме... :))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар