IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв вид родител сте?

25 юни 2016 12 00

Учените делят родителите на 6 вида

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Според учените има 6 типа родители, които полагат грижите за наследниците си по съвсем различен начин. Родителите могат да се разделят на подкрепящи, строги, разглезващи, твърде либерални, груби и умерени.

Децата с подкрепящи родители са най-облагодетелствани като цяло. Тези, които имат строги родители пък стават богати в бъдеще, но са нещастни и стресирани.

Подкрепящите родители дават на децата си високи нива на доверие и имат високо ниво на интерес към техния живот, ангажименти и интереси. Тези родители като цяло прекарват най-много време с наследниците си, пише вестник Daily Mail.

Изследователи от Университета Кобе в Япония са установили, че майките и бащите, които помагат на децата си в ранните им години гарантират, че те ще постигнат по-голям успех в бъдеще. За тези деца е по-вероятно да станат и отличници и да имат по-продължителен живот.

В онлайн изследването са участвали 5000 мъже и жени, които са били помолени да опишат връзката със своите родители.

В три от тези категории е липсвало положително мислене към децата.

Изследователите са разделили родителите на шест групи:

1. Подкрепящите родители дават на децата си високи нива на доверие, показват високо ниво на интерес към тях и прекарват много време с тях.

2. Стриктните/строгите родители дават твърде малко независимост на децата си, не им се доверяват и налагат много правила.

3. Разглезващите родители не създават никакви режими и правила и прекарват малко време с децата си.

4. Либералните/отстъпчиви родители не показват особен интерес към живота на детето си.

5. Умерените родители създават правила, но не участват твърде много в живота на децата си.

6. Грубите/сурови родители не се доверяват на децата си и ги ограничават.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари