IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деколтето измества шуробаджанащината при търсене на работа

30 юни 2016 11 40

Разголените гърди са предимство на интервютата

С деколте като на Марая Кери едва ли ще имате проблеми. Снимка: Дейли мейл

С деколте като на Марая Кери едва ли ще имате проблеми. Снимка: Дейли мейл

Новото проучване на д-р Севаг Кертечайн от Университета Париж-IV: Пари-Сорбон показва защо жените са по-успешни по време на интервю от мъжете.

Тайната се крие в бюста!

Проучването бе представено по време на конференция по езика на тялото в Лондон, съобщава Cosmopolitan. Неговата същина разкрива, че някои жени се реализират с до 19% по-добре от мъжете след интервю за работа в сферата на търговията и счетоводството. Според учения д-р Кертечайн, изрязаната блузка давала „едни гърди“ преднина спрямо останалите кандидати.

В продължение на четири години д-р Кертечайн наблюдавал обявите за работа във вестниците и електронните издания, като избирал някои от тях за своите изследвания.

Пратил две дами със сходна визия, раса и еднакви биографии. Но мнимите кандидатки били изпращани на интервю с различни дрехи – едната с похотливо деколте, другата с консервативна блуза. За целите на проучването дамите се явили на по 100 интервюта всяка.

След анализа на данните, д-р Севаг Кертечайн заключил, че носенето на по-разголващи женската гръд дрехи влияе изключително добре на интервюто.

От 100 различни постове, към които уж се стремяла дамата с похотлив образ, тя получила с 68 покани за работа повече от дамата с консервативен облик. Постовете били в сферата на търговията, но изглежда провокацията не бележи пикове само там. Счетоводният сектор също си пада по предизвикателства, ако съдим по данните. Г-жа Похотлива получава с 62 покани повече от колежката си за поста счетоводител.

„Без значение от работата, дали ще се работи пряко с хора или в офис, нашето изследване показва, че кандидатките с по-разголено деколте получават повече одобрения“, заявява д-р Кертечайн.

Той смята, че резултатите са шокиращи и сексистки, но в никакъв случай не ги намира за новост.

„Работата ни доказа една обществена тайна, явно е, че има още много какво да изследваме“, обезпокоен е специалистът.

Това проучване изглежда като една голяма щуротия, при това не защото не е подкрепено с факти, а защото, както каза докторът, „резултатите са шокиращи“. Повдигат се въпроси.

Дали шуробаджанащината е наистина нещото, което трябва да ни притеснява, когато търсим работа, или „едните гърди“ напред ще бъдат явната конкуренция? За съжаление изглежда, че отношението към жената все още е като към парче месо...

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари