IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една по-различна салата „Капрезе“

2 юли 2016 06 00

Понякога презентацията променя всичко

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Огромното разнообразие от видове при салатите дава възможност всеки един вкус и предпочитания да намерят по нещо за себе си.

Свежите зеленчуци се комбинират с различни текстури и вкусове, създавайки цялостно ястие, съобразено със сезона.

Както с всичко обаче, има някои основни салати, които си се утвърждават като класически и са подходящи за консумиране както през лятото, така и през зимата.

Една такава е салатата „Капрезе“, която със своите домати и моцарела едновременно засища и не оставя усещане за тежест.

Днес ще ви представим пример за това, че понякога презентирането на салатата променя цялото ястие.

За новия вид „Капрезе“ ще ви бъдат необходими:

1 чаша балсамов оцет

1 опаковка малки доматчета

2 с. л. кафява захар

1 голяма опаковка моцарела

½ чаша студено пресован зехтин

1 ч. л. червен пипер

Сол и пипер на вкус

Клонки розмарин

2 с. л. сладко от сливи

Начин на приготвяне:

Изсипете в блендер сладкото от сливи и балсамовия оцет. Разбийте добре и след това добавете и кафявата захар.

Готовата смес изсипете в малка тенджерка и я кипнете на котлон. Целта на това е да се получи по-гъста смес.

Оставете настрани да почива.

Заемете се с моцарелата. Добре е да вземете немаринована такава и ако е едно голямо парче, нарежете го на малки.

Поставете ги в купа и изсипете зехтина. Добавете лютия червен пипер и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Оставете да престоят в маринатата, за да се овкусят.

Докато това се случва, вземете клонките розмарин, почистете ги до половина и започнете да набучвате по едно доматче и по едно парче моцарела.

След като сте готови, посипете с дресинга от балсамико и сладко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари